A MOME Építészeti Intézetének nyilvános előadássorozata 2022 tavaszán indult, azzal a szándékkal, hogy bemutassa a hazai és nemzetközi építészeti és design szcéna kiemelkedő alakjait, és a közönség számára lehetőséget teremtsen munkájuk megismerésére, megvitatására. A sorozat idén a Resilient Spaces / Positive Futures témáját járja körül.
 


Az elmúlt években a reziliencia, azaz a rugalmasság fogalma egyre nagyobb hangsúlyt kapott az építész szakmában. A közelmúltban történt rendkívüli események hatására (mint a világjárvány, az egyre gyorsuló klímaváltozás, a társadalmi elégedetlenség, majd a háború), szembe kellett néznünk azzal, hogy a világról alkotott korábbi elképzeléseinket újra kell gondolnunk, emellett pedig a világban betöltött szerepünket is újra kell definiálnunk.
 


Az előadássorozat 2022-ben a Resilient Spaces / Positive Futures címen a fenti témát járja körül. Teszi ezt azáltal, hogy alkotókat mutat be, akik célja olyan épített környezet megteremtése, ami a közös jövőnk pozitív változását szolgálja.

A soron következő alkalmon Hatvani Ádám a Sporaarchitects vezető tervezője tart előadást a MOME Auditóriumában, november 28-án, 18 órától.
 

Hatvani Ádám

Resilient Spaces / Positive Futures

Időpont: 2022. november 28., hétfő 18:00
Helyszín: MOME Auditórium

Facebook-esemény

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Min dolgoznak a MOME építészhallgatói?

Min dolgoznak a MOME építészhallgatói?

A nyílt napon felteheted az Építőművészet BA szakkal kapcsolatos kérdéseidet.

A nyelvteremtő Makovecz és a design-építészet

A nyelvteremtő Makovecz és a design-építészet

Ekler Dezső és meghívott vendégei építészet-hermeneutikai sorozata.

Őszinteség és műemlékvédelem

Őszinteség és műemlékvédelem

A szeptemberi Látkép 2020 programján.

Hirdetés