Augusztus második felétől közparkként működik majd az Árasztó úti gát melletti terület – írja az Ittlakunk.hu.

Újbudán eddig csak a Kopaszi-gátnál lehetett közvetlenül lesétálni a Dunához, ám mint a portál írja, a Lágymányosi-öböltől délre „viszont van még három kilométernyi Duna-partja a kerületnek, amelyet alig ismerünk és alig használunk. Nagy része megújulásra váró barnamezős, régi ipari terület, de már megvan a szándék a változtatásra. A kerületi és a fővárosi önkormányzat egyeztetéseket folytat, hogy közös tervekkel vágjanak bele a Duna-part jövőjének alakításába. Amíg a koncepciók és tervek kialakulnak, a XI. kerület úgy döntött, hogy igyekszik a hozzáférhető szakaszokat otthonosabbá tenni, és megismertetni az újbudaiakkal.”

Újbuda önkormányzata és a Valyo (Város és a folyó Egyesület) azon dolgozik, hogy augusztus végétől ideiglenesen új köztér alakulhasson ki az úgynevezett Árasztó úton, vagyis az Albertfalvi-gáton.

Ezen a szakaszon különleges élményben lehet részünk: ráláthatunk a várost elhagyó, kiszélesedő Dunára, indusztriális háttérrel, mégis megidézve, hogy a Duna-parton, ha gátakal védve is, de a természet az úr.

Az elképzelés szerint az Árasztó-parton piknikasztalok, napozóágyak és tűzrakóhelyek fogják várni a Kondorosi úttól délre bicikliző, sétáló, pihenni vágyó budapestieket. A kerület vezetésének reményei szerint szeptemberre már nemcsak a Római-part, de az Árasztó-part neve is ismerősen fog csengeni minden újbudai számára. Az Árasztó-parttal kapcsolatos kérdéseiket, meglátásaikat az arasztopart@gmail.com címen várja az önkormányzat.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Két nyertes a Mathias Corvinus Collegium megújuló központjára kiírt pályázaton

Két nyertes a Mathias Corvinus Collegium megújuló központjára kiírt pályázaton

A nyertes épületpályázatok tükrözik a tehetséggondozás szellemiségét és harmonizálnak a városi környezettel.

Így alakulhat át a Bartók-Hamzsabégi csomópont

Így alakulhat át a Bartók-Hamzsabégi csomópont

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő első látványtervei még sokat alakulnak majd.  

Aláírták a finanszírozási megállapodást a BudaPart CITY irodaházra

Aláírták a finanszírozási megállapodást a BudaPart CITY irodaházra

A beruházás újabb két bank bizalmát nyerte el.

Hirdetés