Bemutatkoznak a november 23-án a Marriott Hotelben zajló SHARE Budapest előadói – Krzysztof Ingarden / Ingarden & Ewy Architekci.
 

A BÉK és a SHARE Architects szervezésében zajló eseménysorozat 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten. A Krakkóból érkező előadó, Krzysztof Ingarden a lengyel Ingarden & Ewy Architekci társalapítója, számos külföldi egyetem vendégoktatója, valamint közel 20 éve Japán tiszteletbeli főkonzulja Krakkóban.

Krzysztof Ingarden 1982-ben diplomázott a Krakkói Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, majd 1987-ben doktorált. 1983-1985 között a japán Tsukuba Egyetem Művészeti és Formatervezési Karán doktori gyakorlatát töltötte Japán Oktatási Minisztériumának ösztöndíjasaként, 1984-1985 között a tokiói Arata Isozaki Atelier, később pedig a J.S.Polshek & Partners munkatársa volt New Yorkban 1987-ben. 

1991 és 2009 között a JET Ateliert, majd 1998-tól az Ingarden & Ewy Architekci építészirodát vezette társalapítóként Jacek Ewývel közösen. Olyan munkák fűződnek a stúdió nevéhez, mint a krakkói ICE Kongresszusi Központ, a 2004-ben átadott Manggha Múzeum Japán Nyelviskolája, a krakkói Püspöki Egyetem könyvtára, a tokiói Lengyel Nagykövetség, továbbá a krakkói Wyspiański 2000, illetve az aichii EXPO 2005 pavilon.

Egyik legfontosabb épületük a Malopolska Garden of Art, mely Krakkó 19. századi városi tömbjében kapott helyet. A 2013-ban elkészült, kulturális helyszínként funkcionáló komplexum egyértelmű utalást tesz a környező épületek megjelenésére, tagolására és léptékére, azonban absztrakt kompozíciója és szabad megfogalmazása révén modern építészeti jelet képes alkotni a történelmi környezetben. 

2003-tól előadója, 2003-2011 között dékánhelyettese volt a Krakkói Főiskola Építészeti és Képzőművészeti Karának. Volt vendégoktató már számos egyetemen Tokiótól Weimarig, illetve külföldi vizsgabiztosként is tevékenykedett a brit Dundee Egyetem Építészeti Karán. 2014-ben habilitált tudományos fokozatot szerzett a Wrocławi Tudományos és Műszaki Egyetem Közgazdaságtudományi Karán. 2014-től egyetemi docens, 2017-től a Krakkói Műszaki Egyetem Építészeti és Képzőművészeti Karának dékánja. Az építész több kiállítást jegyez kurátorként, és közel 20 éve Japán tiszteletbeli főkonzulja Krakkóban. 

 

A SHARE Budapest további meghívott előadói:


GIANLUCA RACANA, igazgató, Zaha Hadid Architects, Egyesült Királyság;
ETAN KIMMEL, társalapító, Kimmel Eshkolot Architects, Izrael;
BERNARD KHOURY, alapító, Bernard Khoury, Libanon;
LUKASZ PLATKOWSKI, igazgató, Gensler, Egyesült Királyság;
KRZYSZTOF INGARDEN, társalapító, INGARDEN & EWY ARCHITEKCI, Lengyelország;
MARTIN HRISTOV, alapító, E-Arch Studio, Bulgária.

A regisztráció már nyitott!

 A BÉK tagjai kedvezményes áron, 40 Euró ellenében válthatják meg jegyüket az eseményre. 

Találkozz az építész szakma világhírű művelőivel november 23-án a Budapest Marriott Hotelben

Az esemény része a magyar építész szakma kiválóságainak részvételével megtartott panelbeszélgetés a fenntartható építészet témakörében. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Londonból  érkezik a SHARE Budapest 2021 harmadik előadója

Londonból érkezik a SHARE Budapest 2021 harmadik előadója

Lukasz Platkowskit a Gensler igazgatójaként tapasztalt a nagyléptékű közterek, kereskedelmi és lakóépületek tervezésében, emellett a magasépítés szakértőjeként tartják számon. 

Bemutatkoznak a SHARE Budapest előadói – Etan Kimmel / Kimmel Eshkolot Architects

Bemutatkoznak a SHARE Budapest előadói – Etan Kimmel / Kimmel Eshkolot Architects

Találkozz Izrael egyik legelismertebb építészeti irodájának társalapítójával a SHARE Budapest 2021 rendezvényén!

Bemutatkoznak a SHARE Budapest előadói – Gianluca Racana / Zaha Hadid Architects

Bemutatkoznak a SHARE Budapest előadói – Gianluca Racana / Zaha Hadid Architects

Találkozz a Zaha Hadid Architects igazgatójával a SHARE Budapest 2021 rendezvényén!

Hirdetés