Hirdetés

Ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos villa Remeteszőlősön

Az Év Háza 2023-as közönségszavazása lezárult. A közönség és a szakma ízlése ezúttal találkozott, a nyertest mi is bemutattuk oldalunkon, illetve az OCTOGON Deco 2022/4-es lapszámában. A remeteszőlősi villában minden évszakban olyan hangulat uralkodik, mint egy nyaraláson: a kint és bent egymásba fonódik, a természetes anyagok pedig a szürke és kék hűsítő árnyalataival egészülnek ki.
 


Remeteszőlős Magyarország legkisebb, mindössze 2,89 négyzetkilométeres települése. Tökéletes kiindulópontja a Budai-hegységbe vezető túraútvonalaknak, miközben a fővárosból is könnyedén elérhető távolságra fekszik.

A kevesebb mint két év alatt, a Horizont4 építésziroda és Berger Házak tervezésében megépült villa intelligens funkciói maradéktalanul kielégítik a modern kor igényeit, míg a természetes anyaghasználat organikusan a környezetéhez kapcsolja az épületet. Ugyanis az impozáns, négyfős családi ház a község legmagasabb pontján, az erdőbe ékelve helyezkedik el: egyik oldalról a sűrű, buja természetre, másik oldalról a lankás tájra nyílik kilátás. A hatalmas üvegfelületek pedig minden irányból fénnyel töltik meg az épületet – ezt a világosságot és természetközeliséget igyekezett maximálisan kihangsúlyozni a belsőépítészeti vízió.
 


Harrer Norbert Noam, belsőépítész már több projekten dolgozott együtt a megrendelővel, akinek korábbi otthonát is ő tervezte. Közvetlenül a telek kiválasztása után csatlakozott a munkafolyamatokhoz, és végigkísérte a teljes kreatív koncepció megalkotását. Közreműködött az építészek munkájában, részt vett a kert és a terasz kialakításában, ő tervezte az összes egyedi, beépített bútort, valamint az enteriőrök komplett dekorációjáért és a művészi igényességű világítástechnikáért is ő felelt.

A ház lelke a világítás, ami a természetes fény mellett izgalmas hatásokkal gazdagítja a tereket. A technikai és design lámpákon túl, szoborszerű kompozíciók teszik látványossá a letisztult enteriőrt.


Célja egy olyan otthon kialakítása volt, ahol az utazást kedvelő tulajdonos pár és ikerfiaik egész évben úgy érezhetik magukat, mintha épp üdülnének. Ezt szolgálja a hatalmas terasz és a medence, valamit az enteriőr letisztult vonalvezetése és hűsítő atmoszférája is.

A fiúk barátságos és világos szobái szándékosan nem lettek túlzottan gyerekesek, hogy kiállják az idő próbáját.


A természetes fa és kő kontrasztját hideg árnyalatokkal egészítette ki, amik a medence kékjére reflektálnak, a rideg textúrákat pedig a legtöbb helyiségben puha felületekkel, például plüssel, bársonnyal és süppedős kanapékkal ellensúlyozta. A végeredmény ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos lett.

 

Alapterület: 400 m2
Helyszín: Remeteszőlős
Tervező: Harrer Norbert Noam, Noam Arts

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elegáns család egy karakteres testvérpárral

Elegáns család egy karakteres testvérpárral

Nem akármilyen családi házat tervezett a műfajban erős DÉR architects. Aztán újratervezte.

Nyugalom

Nyugalom

Családi ház, de meditációs központ is lehetne.

Egy tengerparti ház, amely sosem készül el teljesen

Egy tengerparti ház, amely sosem készül el teljesen

Ilyen az, amikor az építészet és a természet beszélget egymással.

Hirdetés