Ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos villa Remeteszőlősön

Az Év Háza 2023-as közönségszavazása lezárult. A közönség és a szakma ízlése ezúttal találkozott, a nyertest mi is bemutattuk oldalunkon, illetve az OCTOGON Deco 2022/4-es lapszámában. A remeteszőlősi villában minden évszakban olyan hangulat uralkodik, mint egy nyaraláson: a kint és bent egymásba fonódik, a természetes anyagok pedig a szürke és kék hűsítő árnyalataival egészülnek ki.
 


Remeteszőlős Magyarország legkisebb, mindössze 2,89 négyzetkilométeres települése. Tökéletes kiindulópontja a Budai-hegységbe vezető túraútvonalaknak, miközben a fővárosból is könnyedén elérhető távolságra fekszik.

A kevesebb mint két év alatt, a Horizont4 építésziroda és Berger Házak tervezésében megépült villa intelligens funkciói maradéktalanul kielégítik a modern kor igényeit, míg a természetes anyaghasználat organikusan a környezetéhez kapcsolja az épületet. Ugyanis az impozáns, négyfős családi ház a község legmagasabb pontján, az erdőbe ékelve helyezkedik el: egyik oldalról a sűrű, buja természetre, másik oldalról a lankás tájra nyílik kilátás. A hatalmas üvegfelületek pedig minden irányból fénnyel töltik meg az épületet – ezt a világosságot és természetközeliséget igyekezett maximálisan kihangsúlyozni a belsőépítészeti vízió.
 


Harrer Norbert Noam, belsőépítész már több projekten dolgozott együtt a megrendelővel, akinek korábbi otthonát is ő tervezte. Közvetlenül a telek kiválasztása után csatlakozott a munkafolyamatokhoz, és végigkísérte a teljes kreatív koncepció megalkotását. Közreműködött az építészek munkájában, részt vett a kert és a terasz kialakításában, ő tervezte az összes egyedi, beépített bútort, valamint az enteriőrök komplett dekorációjáért és a művészi igényességű világítástechnikáért is ő felelt.

A ház lelke a világítás, ami a természetes fény mellett izgalmas hatásokkal gazdagítja a tereket. A technikai és design lámpákon túl, szoborszerű kompozíciók teszik látványossá a letisztult enteriőrt.


Célja egy olyan otthon kialakítása volt, ahol az utazást kedvelő tulajdonos pár és ikerfiaik egész évben úgy érezhetik magukat, mintha épp üdülnének. Ezt szolgálja a hatalmas terasz és a medence, valamit az enteriőr letisztult vonalvezetése és hűsítő atmoszférája is.

A fiúk barátságos és világos szobái szándékosan nem lettek túlzottan gyerekesek, hogy kiállják az idő próbáját.


A természetes fa és kő kontrasztját hideg árnyalatokkal egészítette ki, amik a medence kékjére reflektálnak, a rideg textúrákat pedig a legtöbb helyiségben puha felületekkel, például plüssel, bársonnyal és süppedős kanapékkal ellensúlyozta. A végeredmény ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos lett.

 

Alapterület: 400 m2
Helyszín: Remeteszőlős
Tervező: Harrer Norbert Noam, Noam Arts

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kortárs kompozíciók, természetes áramlatok
  • 2023-08-02 09:00
  • Deco

Kortárs kompozíciók, természetes áramlatok

Villa a 12. kerületben 

Modern formák lejtős terepre
  • 2023-07-19 09:00
  • Deco

Modern formák lejtős terepre

Ősfákkal szegélyezett villa a Budai hegyekben

Megvan 2023 közönségdíjas lakóháza

Megvan 2023 közönségdíjas lakóháza

Ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos villa Remeteszőlősön

Hirdetés