​Magyarország első WELL-előminősített irodakomplexumának építésébe nyújt különleges betekintést Budapest legújabb konténerirodája. 

 
Magyarország első WELL-előminősített irodakomplexumának építésébe nyújt különleges betekintést Budapest legújabb konténerirodája. A 30 négyzetméteres konténerből tárgyalóvá és kilátóvá alakított dizájnirodából a Corvin Sétányon, a Futureal-csoport által fejlesztett Corvin Technology Park (Corvin 5) irodaházra nyílik kilátás. 


 
A közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő cégcsoportjának első konténerirodájában az ügyfelek és a jövőbeni bérlők exkluzív kilátást élvezhetnek az épülő Corvin Technology Park (Corvin 5) irodaépület munkálataira. Az acélszerkezetű, üvegfalakkal körbeölelt, dinamikus és letisztult belső térrel rendelkező iroda és kilátó tervezése, valamint kivitelezése összesen 30 napon át zajlott. Az iroda minimalista beltéri kialakításának köszönhetően akár 10 személy számára is kényelmes tárgyalóként funkcionál a 2 konténerből álló, egyedi létesítmény. 


 
„A konténerből átalakított dizájnirodából partnereink figyelemmel tudják kísérni a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezett Corvin Technology Park építkezésének menetét. Az irodakomplexum megvalósulásával már összesen 100 ezer négyzetméter bérbeadható területet tudunk nyújtani Budapest egyik legfrekventáltabb terültén, a Corvin-negyedben, ezzel egy teljes városrésznek adunk új lendületet” – mondta Ajtony Laura, a Futureal-csoport projektigazgatója.
 
A Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik majd el a két ütemben megépülő, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaház. A 90 millió euró értékű épületegyüttes a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek is megfelel. Az irodaház már a tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt, az épület első üteme pedig megkapta a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során.


 
 A Corvin Technology Park épületében többek közt az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják majd a dolgozókat. 


 
Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak majd. Az irodaház előtti városi tér szoborral, szökőkúttal, valamint pihenőfelületekkel várja majd a járókelőket, míg a környéken mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található. Az épületet ráadásul a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték, így már a folyamatok elején kiemelt figyelmet kapott a technológiai cégek számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, valamint a folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerek, a kétoldali független elektromos betáp is.  

forrás: sajtóközlemény
 



Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Az önazonosság nyomában

Az önazonosság nyomában

A Tours-i Szent Márton és Flüei Szent Miklós-plébániatemplom rekonstrukciója Budapesten.

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

383 épület közül választotta ki a zsűri azt a negyvenet, amely esélyes a Mies van der Rohe-díjra.

"Nincs is jobb annál, mint, amikor szabad kezet kapsz"

Interjú a Sütő Interior Architects vezetőpárosával: Sütő Katával és Sütő Lászlóval.

Az építészet megfagyott zene

Az építészet megfagyott zene

Ilyen munkahelyet még nem látott a világ: egy jazz zenész megálmodta, norvég építészek pedig megvalósították.

A Ludovika keleti kapujában

A Ludovika keleti kapujában

Skardelli György vezető tervezővel beszélgettünk a Ludovika Campushoz tartozó Sportközpont épületéről. 

Hirdetés