Az éjszakaitól az úszóig, az antiktól a virágig - itt az Emirates nagy piac körképe.

Akik már jártak ott, örökre emlékezni fognak rá. A színkavalkádra, az illatokra, a fesztiválhangulatra. Ázsia piacai felejthetetlen élményt kínálnak a magyar turisták számára is. Az Emirates most összegyűjtötte a Közel- és Távol-Kelet legkülönlegesebb piacait, amelyek kihagyhatatlan részei minden útitervnek.

Ripe piac – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

A dubaji Ripe Market eredetileg egy közösségi kezdeményezés, amit a metropolisz, illetve a délebbre lévő Abu Dhabi különböző pontjain rendeznek meg rendszeresen, általában szombat délelőttönként. A természetes, bio zöldségek-gyümölcsök, méz vagy tea szerelmesei itt valósággal pancsolhatnak majd a lehetőségekben – csak győzzenek választani. Természetesen az enni-és innivaló mellett kézműves termékek, ékszerek, játékok vagy csodaszép ruhák is kaphatóak, de a

Ripe lényege igazából az, hogy nem hagyományos értelemben vett piac, hanem inkább egy fesztiválra emlékeztet.

Ugyanis rendszeresen szervez úgynevezett pop-up eseményeket, koncerteket, gyerek és felnőtt foglalkozásokat, sőt még fitnesz órákat is.

Namdaenum éjszakai piac - Szöul, Dél-Korea

1964-ben nyitotta meg kapuit a Namdaenum piac, az egyik legnagyobb tradicionális kiskereskedelmi piac Koreában. Az éjszakai vásár, amely pénztárcabarát árairól is híres, este 11 és hajnali 4 óra között tart nyitva.

A legtöbb holmit maguk a boltok tulajdonosai készítik, és nagykereskedelmi áron kínálják.

A helyi ételeken kívül konyhai eszközöket, játékokat, hegyi és halászati ​​felszereléseket, szemüveget, irodaszert, képzőművészeti termékeket, kalapokat, szőnyegeket, virágot, ginzenget és import termékeket is találnak az ide látogatók.

Úszó piacok – Bangkok, Thaiföld

Szinte minden turista számára, aki Bangkokba látogat, egyértelmű úti cél valamelyik úszó piac. A kínálat nagy, számos lehetőség közül választhatunk.

Az egyik leghíresebb a Damnoen Saduak, ahol csodás fényképeket lehet készíteni a trópusok kincseiről, csakúgy, mint a jellegzetes helyi ételekről. Itt tényleg bepillantást nyerhetünk a thai emberek életébe.

Az Amphawa a második legnépszerűbb úszó piac a fővárosban, a Damnoen Saduak-nál kisebb és jóval autentikusabb is. Az ételeken kívül a bájos kis fabódék ajándéktárgyakat, kézműves termékeket kínálnak.

Ho Thi Ky virágpiac – Saigon, Vietnám

A Ho Thy Ky egy gyöngyű virágpiac Ho Shi Minh (korábbi nevén Saigon) városban, mely kötelező látnivaló minden virágimádónak. A piac mindössze 4 kilométerre található a városközponttól, nevét a Ho Thy Ky utcáról kapta, ahol elhelyezkedik.  A mindennap temérdek látogatót vonzó piacot a nyolcvanas években alapították.

Rengeteg, különleges és színpompás virágban gyönyörködhetnek az idelátogatók: liliomok, rózsák, százszorszépek, lótuszok – valóságos kertrengeteg.

Reggel vagy este a leginkább ajánlott érkezni, s ezek közül is leginkább kora reggel, ugyanis a helyi kereskedők ilyenkor indulnak el napi beszerző útjukra, ezáltal, őket figyelve láthatjuk Saigon igazi, jellegzetes arcát.

Badung piac – Denpasar, Indonézia

Az 1984 óta Denpasar központjában található Badung piac a legnagyobb és leginkább hagyományőrző piac - Bali „bevásárlóközpontja”.

A hét minden napján, 24 órában nyitva áll, tele balinéz nőkkel, akik ott helyben készítik és értékesítik a hagyományos balinéz harapnivalókat. Nem biztos, hogy mindig pontosan tudjuk, mit eszünk, de éppen ezért csodás élmény lehet itt kóstolgatni. A földszinten húst, halat, gyümölcsöt és zöldséget kínálnak, a felső emeleten fűszerek, hagyományos öltözék és balinéz ünnepi felszerelés sokasága található. Könnyű megjegyezni a nyitvatartási időt: a nappali hajnali 5-től délután 5-ig, az éjszakai piac pedig délután 5-től hajnali 5-ig tart. Egy dolog biztos: ez a hely sohasem csendes vagy üres.

A pekingi antik város – Kína

Szereted az antikvitásokat? Akkor imádni fogod ezt a négyszintes épületet, nemcsak a választéka, hanem a teljes megjelenése miatt. Elegáns dekorációival és régimódi bútoraival szemet gyönyörködtető látvány. Több mint 600 eladó kínálja itt csodálatos, régi portékáit az apró dekorációktól a méretes étkezőasztalokig.

A hely a régiségek iránt érdeklődők paradicsoma.

Mivel ez a piac a legegyedibb ajándéktárgyakat kínálja, amelyek máshol aligha fellelhetőek, érdemes betenni a pekingi túratervbe, mi több, az antik város közvetlenül a Panjiayuan bolhapiac mellett található, ahol további szép kézműves termék, kerámia, ékszer és még rengeteg minden található. 

Kampung Baru éjszakai piac - Kuala Lumpur, Malajzia

Kampung Baru vasárnapi éjszakai piacának is nevezik, ám a név megzavarhat, mert a szombat és a vasárnap közötti éjszakán tart nyitva. Ha Kuala Lumpurba utazol, akkor készülj fel egy teljes értékűen helyi kalandra ezen a közösségi piacon.

Megtalálható itt mindenféle maláj ruha, például sarong, baju kurung vagy songkok, és minden egyéb a tradícionális öltözékekből.

De háztartási cikkeket, könyveket és mindenféle helyi ételt is kínálnak. Mindenképp üres gyomorral érdemes érkezni, hisz a maláj specialitások, például a rojak, a satay (főételek) vagy a nasi lemak és kuih (desszertek) megkóstolása elmaradhatatlan. Ne felejtsd el besétálni az egész környéket, mivel – lévén a legrégibb maláj falu – tele van hagyományosan épített faházakkal, a távolban hatalmas felhőkarcolók képével.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szingapúrban tervez Kengo Kuma

Szingapúrban tervez Kengo Kuma

Élő emlékművet állítanak az ország első miniszterelnökének, Lee Kuan Yew-nek. 

Kihagyhatatlan piacok Ázsiában

Kihagyhatatlan piacok Ázsiában

Az éjszakaitól az úszóig, az antiktól a virágig - itt az Emirates nagy piac körképe.

Lábnyommentes + design

Lábnyommentes + design

A Bjarke Ingels Group fenntarthatósági szempontok alapján épített új üzemet a norvég bútorgyártó vállalat, a Vestre részére.

Hirdetés