Hirdetés

Hamarosan nyílik Tokió új múzeuma

Eiko Kadono írónő tiszteletére a Kengo Kuma and Associates egy gyermekirodalmi múzeumot tervezett a tokiói Edogawa Cityben. A rózsaszín és fehér színben pompázó, játékos geometriájú épület egy dombtetőről néz a Nagisa Parkra. 
 


A Kengo Kuma and Associates az Edogawa Cityben található gyermekirodalmi múzeum tervezésénél Eiko Kadono fiktív műveit veszi alapul. Az új kulturális tér az írónő bestseller regényében, a Kiki, a boszorkányfutárban bemutatott fiktív város hangulatát idézi meg, amely 1989-ben a Hayao Miyazaki rendezésében, a Studio Ghibli filmes adaptációjaként filmvászonra is került.

„Úgy gondoltuk, hogy az épületet kis egységekből kiindulva tervezzük meg, Kadono történeteiben gyakran felbukkanó kis házikókra utalva” – mesélték az építészek. A domb enyhe lejtését követő kis dobozok széles, kiugró tetőkkel lesznek körülvéve, amelyek könnyedén nyúlnak kifelé, mint a virágzó növények.


Edogawa City Eiko Kadono Gyermekirodalmi Múzeum, más néven Kiki Irodalmi Múzeuma, 2023. november 3-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
 


Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Autómegosztást adnak az új lakás mellé Tokióban

Autómegosztást adnak az új lakás mellé Tokióban

A garázs a múlté, mondja egy japán ingatlanfejlesztő cég.

A cseresznyevirág ihlette a tokiói olimpiai fáklyát

A cseresznyevirág ihlette a tokiói olimpiai fáklyát

Japán nemzeti jelképét jeleníti meg a 2020-as olimpiai játékok fáklyája, rózsa-arany színben, újrafelhasznált aluminiumból. 

Hirdetés