A Lego Rebuild the World kampányának keretében 9-10 éves londoni gyerekek kipróbálhatták, milyen is építésznek lenni.

Dara Huang londoni építész, a DH Liberty alapítója, David Pallash, a Lego „játékügynöke”  és Reggie Yates dokumentumfilm-rendező vettek részt a Lego Rebuild the World kampányán belül a projektben, aminek keretében 9-10 éves londoni gyerekek kipróbálhatták, milyen is építésznek lenni. 

A projekt a Lego Group által megrendelt kutatást követi, amely azt az eredményt hozta, hogy a gyerekek könnyebben tudnak kreatív ötleteket kitalálni, mint a felnőttek. A tudományos felmérés azt is feltárta, hogy a gyerekek kevesebb akadályba ütköznek, amikor kreatívan kell gondolkozniuk, vagyis sokkal több ötlet jut az eszükbe. 

Dara Huang építész első körben közösen ötletelt a hatvan kiválasztott gyerekkel a projekteken, majd kiadta nekik a feladatokat: építsenek iskolát, házat vagy irodát Lego-kockák felhasználásával, azzal az egyszerű koncepcióval, hogy valami olyat tervezzenek, ami boldoggá teszi az embereket. Ahogy az várható volt, elszabadult a gyerekek képzelete: az épületekben megjelentek a csokimedencék, a trambulinok és a lépcsőket helyettesítő csúszdák.

A gyerekek által kiemelt kulcsfontosságú témák határozott érzékenységet is mutattak, fontosnak tartották az akadálymentesítést, a mentális egészséget, az önellátást és a természetvédelmet. Koncepcióikban fontos szerepet kaptak a nyitott, zöldesített terek, a belső kertekkel rendelkező irodák, a fenntarthatóság jegyében megjelentek a napelemek és az esővíz gyűjtésére alkalmas megoldások.

A gyerekek Lego-terveit Dara Huang építész ültette át digitálisan valódi közösségi épületek formájába. Huang elmondta: 

„A gyerekek által megalkotott téglaépítmények látványa valóban felnyitotta a szememet azokra a csodálatosan kreatív megoldásokra, amikkel ők képesek előállni, és hogy ez a fajta gondolkodás hogyan alkalmazható a való világban. Saját munkámat is inspirálták azzal, hogy merjek másképp, kevesebb korláttal gondolkodni.”

Forrás: Wallpaper
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ai Weiwei eddigi legnagyobb Lego alkotása a Design Museumban

Ai Weiwei eddigi legnagyobb Lego alkotása a Design Museumban

A híres festmény újraírásával a művész megkérdőjelezi a valóságról és a szépségről alkotott elképzeléseinket.

Csocsóasztal Legóból

Csocsóasztal Legóból

Megjelent a magyar tervező ötlete alapján készült LEGO® Ideas Csocsóasztal készlet.

Hirdetés