A debreceni Aquaticum strandfürdő arany fokozatot kapott a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó eseményen.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) és a Nemzetközi Sport- és Szabadidős Létesítmények Egyesülete (IAKS) szervezésében kétévente kerülnek átadásra a legjobb nemzetközi sport- és szabadidős létesítményeket díjazó építészeti elismerések.

Idén 4 arany, 7 ezüst és 7 bronz fokozat került átadásra Kölnben, egyedüli magyarként a BORD Építész Stúdiót díjazták, Bordás Péter a legmagasabb, arany fokozatot vehette át a debreceni Aquaticum strandfürdő terveiért. A BORD-ot így olyan nemzetközileg is elismert sztárépítész irodák mellett díjazták, mint a Bjarke Ingels Group (CopenHill), a Nikken Sekkei (Ariake Gymnastics Centre) és a Populous (Tottenham Hotspur Stadium).

 

A kedden Köln-ben tartott díjátadó ceremónián a BORD Építész Stúdió nevében Bordás Péter komoly elismerésként köszönte meg a díjat , amelyet a debreceni Aquaticum-mal közös kitüntetésként vett át, október 27-én pedig a nemzetközi IAKS kongresszus keretein belül egy előadást is tart az épületről.

A további nyertes projekteket bemutató videók megtekinthetőek itt.

A BORD Építész Stúdió által tervezett debreceni Aquaticum Standfürdőt az OCTOGON 161-es (2020/5-ös) lapszámában mutattuk be részletesen Martinkó József írásával. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Dolgozz építész tervezőként a BORD-nál

Dolgozz építész tervezőként a BORD-nál

Csatlakozz a BORD csapatához építész tervezőként Budapesten!

Kert- és tájépítész tervező munkatársat keres a BORD Építész Stúdió

Kert- és tájépítész tervező munkatársat keres a BORD Építész Stúdió

Kert- és tájépítész tervező munkatársat keresünk hosszú távra, összetett feladatkörrel, ami végigkíséri a tervezési folyamat teljes hosszát, koncepcióalkotástól kivitelezésig.

Hirdetés