Az év 365 napján. Létrejöhet egy, a régióban egyedülálló rendezvényhelyszín is.

Az Appeninn Nyrt. közvetett tulajdonában álló PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyújtott be a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-hez a balatonvilágosi Club Aliga területének turisztikai fejlesztésére. Miután a pályázat pozitív elbírálásban részesült, a Kisfaludy 2030 1,3 milliárd forintnyi támogatásban részesíti a a PRO-MOT HUNGÁRIA-t – írja a cég közleménye, amelyhez egy tőzsdei tájékoztatást is mellékelt. A fejlesztés célja a Club Aliga területét integrálni Balatonvilágos mindennapjaiba az év minden napján, valamint elérhető árú és fenntartható szolgáltatásokat nyújtani.

A fejlesztés helyszíne - Forrás: Facebook

A Club Aliga területén létrejövő fejlesztés fontos irányelve az Apppeninn közleménye szerint, hogy „fenntartható színvonalú és elérhető árú szolgáltatásokat nyújtsanak hosszútávon. Ehhez elengedhetetlen olyan turisztikai attrakciók létrehozása, amelyek a jelenlegi szezonális jelleg helyett az év minden napján élményt és aktív pihenést nyújtanak az idelátogató vendégek számára.

A jelenleg elérhető fizető szálláshelyek az elmúlt években elvesztették turisztikai vonzerejüket az állagromlás következtében – írják. – Terveink szerint a területen több, különböző célcsoport részére igényekre szabottan, jellegében más, külső jegyeiben azonban azonos szálláshelyeket kívánunk kialakítani, melyekkel azonos színvonalú kereskedelmi és szolgáltató jellegű idegenforgalmi attrakciókat kívánunk megvalósítani.

Ezen beruházások egyik legfontosabb eleme a kikötő szomszédságában felépülő agora, amely jó eséllyel betöltheti a település főterének funkcióját is. A téren vendéglátóipari és kereskedelmi egységek egyaránt megtalálhatók lesznek, ahogy köztéri bútorok, és látványelemek is színesítik a közösségi helyszín funkcionalitását.”

A beruházás egyik fő célja a jelenlegi Club Aliga területét integrálni Balatonvilágos mindennapjaiba az év 365 napján. Ezen kívül a pályázati összegből létrehoznának egy, a balatoni régióban egyedülálló, multifunkcionális rendezvényhelyszínt is. A tervezett kulturális helyszín –nézőtérrel, színpadtechnikai berendezésekkel és eszközökkel felszerelt színpadtérrel – több száz ember befogadására lesz alkalmas, és otthont adhat majd szabadtéri konferenciáknak, színházi előadásoknak és szabadtéri filmvetítésnek.

A beruházás által nemcsak turisztikai attrakciók összessége jön létre, hiszen a mindenki számára elérhető területtel egy új aktív településrész születik majd – zárul a közlemény.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Integrálnák Balatonvilágos mindennapjaiba Club Aliga területét

Integrálnák Balatonvilágos mindennapjaiba Club Aliga területét

Az év 365 napján. Létrejöhet egy, a régióban egyedülálló rendezvényhelyszín is.

Felújítják a balatonfüredi kikötőt

Felújítják a balatonfüredi kikötőt

Az Appeninn széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez.

Zöld kötvények az ingatlanpiacon

Zöld kötvények az ingatlanpiacon

Milyen forrásokból teljesülhetnek az EU és Magyarország épületállományra vonatkozó klímacéljai?

Hirdetés