Hirdetés

Ha a tetőt CREATON kerámia tetőcseréppel és/vagy CREATON beton tetőfedő anyaggal tervezték vagy valósították meg.

A CREATON South-East Europe 2020 novemberében nyolcadik alkalommal írta ki országos, nyílt és nyilvános pályázatát építészek számára, amelyre bármilyen funkciójú épülettel, legyen az új építésű vagy felújított, valamint műemléki épületek rehabilitációjával is lehet pályázni. A zsűri a CREATON kerámia tetőcseréppel és/vagy a CREATON beton tetőfedő anyaggal tervezett vagy megvalósult épületeket várja.

PÁLYÁZATI ANYAG

A 2020. évben meghirdetett pályázatra tervezés (építési engedéllyel rendelkező), megvalósulás (azaz kivitelezői pályáztatás vagy kivitelezés) alatt álló épületekkel és megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. 300 négyzetméter alatti épület esetén a bejelentési kötelezettségnek eleget téve nyújtható be a pályázat. A pályázás feltétele, hogy a jogosult tervező az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy a CREATON beton tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy CREATON beton tetőfedő anyag fedje.

A pályázat zsűrije a tervezett és megvalósult épületeken a CREATON kerámia tetőcserép és/vagy a CREATON beton tetőfedő anyag változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait keresi az egyszerűtől a legbonyolultabbig. Egy kategóriában bírálják el a CREATON kerámia tetőcseréppel és/vagy CREATON beton tetőfedő anyaggal tervezett vagy megvalósult épületek, tekintve, hogy az értékelés során zsűri az előző évekhez hasonlóan az épület egészét, egységességét vizsgálja.

A pályázaton 2017. január 1-je és 2020. november 30. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges) illetve használatba vételi engedélyt kapott épületek pályázhatnak.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA alelnöke
Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens
Horváth Sándor, egyetemi adjunktus, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Kovács Márton, okl. építészmérnök, a 2019. évi építész pályázat nyertese
Göcsei Sándor, okl. építészmérnök, a 2019. évi építész pályázat nyertese
Jancsár Péter, építészlátogató, (CREATON South-East Europe Kft.)

PÁLYÁZATI DÍJAK, ELISMERÉSEK

A díjazás során a zsűri 1 000 000 Ft pénzdíjat oszthat el. A Kiíró a pályázatra 1 000 000 Ft összdíjazást határozott meg. A díjkeret tényleges felosztásáról – e korlátok betartásával – a Bíráló Bizottság dönt, a beérkezett pályamunkák alapján. A Kiíró a teljes összeget díjazásra kívánja fordítani, de fenntartja magának a jogot a díjkeret csökkentésére, amennyiben a pályamunkák színvonala azt indokolja.

A Díjat az építész kapja. A pályázati díjakhoz kapcsolódó adóterheket a Kiíró átvállalja, és az adóhatóság felé teljesíti. A díjazásban nem részesült pályázatokat a Bíráló Bizottság nem őrzi meg. Az ünnepélyes díjátadóra a nyertesek mellett a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek, un. döntőbe juttatott pályaművek szerzői is meghívást kaphatnak. Az eredmények az ünnepélyes díjátadóig titkosak maradnak, ott kerülnek nyilvánosságra. A díjátadót várhatóan 2021. második negyedévében rendezik.

PÁLYÁZATI ANYAG

A pályázaton történő részvétel feltétele az alábbiakban ismertetett pályázati anyag és az alábbi nyilatkozatok és engedély-másolat elektronikus benyújtása, annak az alábbiakban megjelölt online felületre (továbbiakban: pályázati oldal) történő feltöltése.

A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA

Az építési engedélyezési dokumentációval azonos részletességű és léptékű tervek (tervlapok). Az épület címét is tartalmazó, egyértelmű névvel könyvtárba rendezett, egyértelműen és beazonosíthatóan elnevezett file-ok megadása szükséges.
Határozat építési engedélyről (jogerő nem szükséges)
• Helyszínrajz
• Alaprajzok
• Metszetek
• Összes homlokzat
• Műszaki leírás
valamint
• min. 20 db színes fénykép (min 300 dpi), az épületről és a tetőről, a tető részleteiről, azok az építész
által fontosnak ítélt részleteiről (új építésű épület esetén látványtervek, felújítás esetén a tárgyi épület eredeti és elkészült állapotáról, illetve az esetleges kivitelezésről készült fotók).
• A tetőfedő anyag kiválasztási okának meghatározása (minimum 4-5 mondatos indokolás a termék felhasználásáról)

A PÁLYÁZATI RÉSZVÉTEL FELTÉTELE AZ ALÁBBI RÉSZEKKEL RENDELKEZŐ ONLINE ŰRLAP PÁLYÁZATI OLDALON TÖRTÉNŐ KITÖLTÉSE:
• Jelentkezési adatlap
• Részvételi és szerzői jogi nyilatkozat
• Építtetői nyilatkozat

Az alaki vagy tartalmi feltételeknek meg nem felelő pályázatokat Bíráló Bizottság indoklás nélkül elutasíthatja.

Szerzői jogok

A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárulását adja, hogy a CREATON South-East Europe Kft. és annak társcégei az épületet referenciaként, illetve az arról készült fotókat marketing tevékenységük során időbeli és térbeli korlátozások nélkül, ma ismert és a jövőben ismertté váló média csatornáinak segítségével, de a tulajdonos személyiségi jogainak figyelembevételével, külön díjazás nélkül korlátlanul felhasználhatják, a fotókat sokszorozhatják Magyarország és Európa területén.

Az épület tulajdonosának adatait a CREATON South-East Europe Kft. és annak társcégei nem hozzák nyilvánosságra, az épületre vonatkozólag a fotók mellett csak az épület típusa és a helység neve és a felhasznált termék szerepelhet.

HATÁRIDŐK

A pályázat meghirdetése: 2020. november 2.
A pályaművek beadása: 2021. február 28.
Bírálat: 2021. április elejéig

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető, a pályázatokat itt tudod feltölteni.

További információ a CREATON South-East Europe Kft. termékeiről mailben vagy a honlapon.

Fejléckép: Bugyi lakóépület a tavalyi pályázatról
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A pályázat, amire bármilyen funkciójú épülettel lehet jelentkezni

A pályázat, amire bármilyen funkciójú épülettel lehet jelentkezni

Ha a tetőt CREATON kerámia tetőcseréppel és/vagy CREATON beton tetőfedő anyaggal tervezték vagy valósították meg.

Már lehet nevezni a Creaton 2020 építész és építészhallgatói pályázatára

Már lehet nevezni a Creaton 2020 építész és építészhallgatói pályázatára

A Creaton várja a kerámia- vagy beton tetőcserép felhasználásával készült terveket, megvalósult és készülő épületekhez kapcsolódó pályamunkákat.

A Corvin Palace gyomrában

A Corvin Palace gyomrában

Mi zajlik a felújított homlokzat mögött?

Hirdetés