Hirdetés

Sivatagi show

Megnyílt a nagyközönség előtt Josh Schweitzer sivatagi „szoborháza”.

Josh Schweitzer Los Angeles-i modernista építész saját családi és baráti elvonulásaik helyszíneként építette meg a Schweitzer-házként is emlegetett Monument House-t. Kaliforniában, a zord Joshua Tree Nemzeti Parkban élő „kőmammut-csorda” kubista stílusa Frank Lloyd Wright közeli New City of Mentalphysics munkájának nyomában jár. A sziklás völgyben álló, látványos, színes építményt a Homestead Modern szálláshelyként nyitották meg a látogatók előtt.

 

 

A kősivatag extrém miliőjét megtörő, trapéz alakú nyílásokkal tagolt épületegyüttes 1989-1990 között létesült. A radikális, kísérleti építészet tarka házai a Joshua Tree National Park környezetének színeibe öltöztek: olívazöld, téglavörös, sárga, fehér és kék színeikkel reflektálnak hátterük növényzetének, kőzeteinek árnyalataira, valamint a Nap és az ég tónusaira.

 

 

A Monument House tömbjét három épület alkotja. A modernista otthon enteriőrje a kék-zöld-piros homlokzatokkal párhuzamban naturális, de azokhoz képest visszafogottabb színpalettába öltözött. A tulajdonosok tágas hálószobája, a hatalmas nappali, a zuhanyzós fürdő és a mosdó kényelmes, hívogató helyiségei lazán lakályosak: a teret természetes anyagpaletta és tört, trapéz alakú és más szögletes geometriai formák uralják. A Schweitzer-házhoz privát tűzrakóhely, valamint kültéri pezsgőfürdő is tartozik, egy külön pavilonban pedig szabadtéri étkező kapott helyet.

 

 

A csodálatos, végtelen táj megnyugtató környezete, a különleges, modern építészet és beltéri design melegsége igazi kikapcsolódásra ad lehetőséget. A Schweitzer-ház megnyitásával nemcsak a természet szerelmesei jutnak igazi kincshez, de a modern építészet és design világjáró rajongói is.

 

 

Josh Schweitzer | Web | Facebook | Instagram
Homestead Modern | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: Designboom, Wikipedia

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sivatagi show

Sivatagi show

Megnyílt a nagyközönség előtt Josh Schweitzer sivatagi „szoborháza”.

Hello, Tonie!

Hello, Tonie!

Szardínia kézműves tradícióiról mesél Andrea és Vittorio Bruno Tonie nevű tálalója.

Kalapács alatt Bak Imre remekműve

Kalapács alatt Bak Imre remekműve

Kortárs szenzációval indul az aukciós szezon: Bak Imre remekművét árverezi el a Virág Judit Galéria.

Hirdetés