Magyar tervezésű és fejlesztésű okos edzőrendszer a világ legnagyobb design díjának abszolút győztesei között.

A Flying Objects designstúdió csapata nem először repül Szingapúrba, hogy átvegye a világ legrangosabb design díját, a Red Dot Design Awardot. A Nort Complex okos edzőrendszer ezúttal a kiemelt kategóriát, a Best of the Best elismerést nyerte el, amit mindössze a nevezések 1%-a kaphat meg. A díjat a mai napon, szeptember 27-én veszik át a tervezők és a fejlesztő, Németh Roland


Az utóbbi években a személyi edzés egyre inkább digitalizálódott, amit a pandémia tovább erősített. Sosem látott megoldások könnyítették meg az edzők és atléták közötti kommunikációt és tették hatékonyabbá az edzéseket, mindeközben a csapatsportágakban ez a szintű fejlődés elmaradt. Például az instrukciókat továbbra is sok esetben bekiabálásokkal közlik, még a profik szintjén is.

A Nort Complex ötletgazdája, Németh Roland, maga is labdarúgó edző, aki rendszer kigondolásakor a saját munkája megkönnyítésén túl szeretett volna egy olyan eszközt, ami a játékosok pszichomotorikus, kommunikációs és kognitív képességeit is fejleszti. Így született meg egy vizuális jeleken alapuló rendszer koncepciója, amit a Flying Objects designereivel és a Cad-Terv mérnök csapatával valósított meg. 
 


Kiabálás helyett kognitív fejlesztés és kijelzők

A Nort Complex  a focipálya köré elhelyezett kijelzőkből áll (1-8 db), amelyeket egy egyszerűen használható, a rendszer agyaként szolgáló tablet applikáció irányít. A rendszer jól használható akár a legkisebbek edzésein és a legmagasabb, profi szinten is.

A kijelzők fejmagasságban helyezkednek el, így a játékosok tekintete magasabban marad, ahelyett, hogy lefelé, a lábukra és a labdára fókuszálnának. A jelzések a játékosok figyelmét folyamatosan éberen tartják, segítve őket abban, hogy fókuszáltak és reaktívak legyenek. Ez a magas szintű jelenlét olyan készségeket fejleszt, amelyek a hétköznapi életben hasznosak, egy professzionális sport karrierben viszont elengedhetetlenek.

A jeleket a csapat megbeszélés alapján választja ki, tetszés szerint beállíthatóak, az edző pedig az applikáción keresztül instruálhatja velük a játékosokat. 
 


Egyedülálló, díjat érdemlő fejlesztési folyamat

Mindig szerencsés, ha a termék- és mérnöki fejlesztés a design folyamatokkal közösen történik. A Nort Complex esetében ennek az együttműködésnek az eredményét a Red Dot díj is bizonyítja. 

A Flying Objects már a koncepció korai megoldásában is részt vett, beleértve a az edzéseken való részvételt az első prototípusokkal. Ez nem csak a termék fizikai megjelenésének kialakításában segített, hanem az app megtervezésében, tesztelésében is. 

A nagy ellenálló képességű, fröccsöntött burkolat könnyen ellenáll a félrelőtt labdáknak, és a borulásoknak. Az egységek aljukon univerzális csatlakozókkal erős állványokhoz illeszthetőek, vagy a hátfal aluminium betétjéből kihajtható fülekkel az oldalhálóra, oldalkerítésre akaszthatók. Az erős fényű LED panelek napsütésben is jól láthatóak, az egységeket pedig nagy kapacitású akkumulátorok működtetik. Az app a kijelzők letisztult és funkcionális design szemléletét követi. 
 


A programozható funkciók nagyfokú komplexitása ellenére a UI egyszerű, és könnyen áttekinthető maradt. A felület az edzőnek teljes szabadságot ad a tréningek előzetes felépítésében, de később, játék közben is könnyű reagálni, vagy változtatni az edzésprogramon. A rendszer minden eleme szigorúan funkcionális, a gyors tempójú edzések során akadálytalan irányítást biztosít.

A rendszer futballedzők, pszichológusok, mérnökök és designerek szoros kollaborációjában készült, több száz órányi tesztelés eredményeként. 

A Nort Complexet 2021 ősze óta rendszeresen használják futball edzések során.

 

Flying Objects | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiabálás helyett kognitív fejlesztés | Red Dot-díjas a Nort Complex

Kiabálás helyett kognitív fejlesztés | Red Dot-díjas a Nort Complex

Magyar tervezésű és fejlesztésű okos edzőrendszer a világ legnagyobb design díjának abszolút győztesei között.

Új esztétika a cserépkályhák többszázéves hagyományában

Új esztétika a cserépkályhák többszázéves hagyományában

Laufer Ferenc, a Flying Objects társalapítója cserépkályha-tervezésbe kezdett.

AI rendszerrel ment életeket a Flying Objects

AI rendszerrel ment életeket a Flying Objects

És még díjat is nyert a magyar design stúdió.

Hirdetés