SangYup Lee kapta a Hyundai Prophecy formatervéért és a húszéves munkásságáért.

SangYup Lee alelnök, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója kapta a Festival Automobile International (FAI) nagy presztízsű formatervezési nagydíját, a húszéves munkájáért és a Hyundai Prophecy tervéért.

„Vallom, hogy munkánkkal hozzá kell járulnunk egy jobb jövő megteremtéséhez, és ahhoz, hogy a Hyundai az ügyfelek életstílusához igazodó, értékes idejüket tiszteletben tartó formatervezéséről váljon ismertté – nyilatkozta Lee. – Ezt a kitüntetést ajánlom mentoraimnak és mindazon munkatársaimnak, akik pályafutásom során családtagként fogadtak be.”

Miután 2016-ban csatlakozott a Hyundai Motorhoz, a világ legismertebb luxusautó-márkáinál szerzett több mint húszévnyi tapasztalatát hasznosítva Lee sikeresen alakította át a vállalat formai stratégiáját. 2018-ban nevezték ki a Hyundai globális formatervezési központjának az élére, ezek után számos díjnyertes projekten dolgozott, köztük a Hyundai legújabb elektromos koncepciójárművén, a Prophecy tanulmányon.

„A zsűri minden évben megválasztja a formatervezési nagydíj nyertesét. Az idei szavazáson egy emberként szavaztunk SangYup Lee-re, elismerve nagyszerű munkásságát – nyilatkozta az FAI egyik munkatársa. – A kitüntetéssel külön szerettük volna elismerni a Hyundai Prophecy letisztult, szépséges esztétikumának megvalósításában vállalt szerepét.”

A 2020 márciusában bemutatott Hyundai Prophecy egy jövőbe mutató, elektromos tanulmányautó, amely a vállalat legújabb formai filozófiáját, az „érzéki sportosságot” testesíti meg. A Prophecy a legkülönfélébb globális formatervezési fórumokon nyert elismerést, a 2020-as Red Dot Awards-tól kezdve a 2020-as International Design Excellence Awards-on át a 2020-as GOOD DESIGN Awards-ig.

Az idén 36. évében járó FAI valóságos intézménynek számít az autóipari formatervezés világában. A formatervezési nagydíjat globális innovációs stratégiájukkal vagy esztétikai törekvéseikkel érdemelhetik ki egyének vagy vállalatok. A korábbi díjazottak között olyan legendás neveket találunk, mint Ian Callum, a Jaguar egykori vezető formatervezője, vagy Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group design menedzsmentért felelős elnöke.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

Méltó emléket állítottak a BMW első e-autójának

A konceptautókban utazó designer, David Obendorfer nem hibázott.

Új utak az autonóm autózás világában

Új utak az autonóm autózás világában

A Mercedes designere, a MOME-ról indult Filczer Balázs beszél a kezdetekről és a mostani munkájáról.

91 évesen meghalt Luigi Colani

91 évesen meghalt Luigi Colani

A német designer számos klasszikus autót tervezett.  

Hirdetés