Hirdetés

Avihai Mizrahi és Neil Nenner tervezők hattyú formájú mentőcsónakja azokra az emberekre szeretné felhívni a világ figyelmét, akik egy jobb élet reményében hagyják el otthonukat és egy gumicsónakkal indulnak neki a Földközi-tengernek. A távolság leküzdésére használt menekültcsónakot ötvözték egy felfújható hattyúval, a létrejött produktummal pedig azt a kérdést szegezik nekünk, hogy valóban tisztában vagyunk-e a bevándorlási válság mértékével. 

Minden nyáron felfújható úszógumik százai úszkálnak a mediterrán tengerpartokon. Ezek a felfújható eszközök azonban sok esetben elvesznek, mert elfújja őket a szél vagy az áramlás – így gazdáik sosem látják őket viszont. Mindeközben emberek próbálják gumicsónakkal átszelni a tengert, hogy elmeneküljenek elöntött, romba dőlt lakóhelyeikről. A művészek fekete hattyúja ennek az ellentmondásnak a jelképe, a projektet az izraeli Holon Design Múzeum 10. évfordulójára tervezték.

Fotó: neilnenner.com
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy kis víz hozzáadásával készen is van a biztonságos menekültház

Egy kis víz hozzáadásával készen is van a biztonságos menekültház

Francia építészek egy könnyen összeszerelhető ötlettel álltak elő. 

Ők lettek a belga innovációs díj nyertesei 2020-ban

Ők lettek a belga innovációs díj nyertesei 2020-ban

Fókuszban a tervezők: a bőröndtől az afáziás fiatalokat segítő táblagépig. 

A móló lebeg, és az ember a vízen jár

A móló lebeg, és az ember a vízen jár

Izgalmas film készült Christo Javasev vízen járós projektjéről, amelyet megnézhetsz a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Hirdetés