Hirdetés

Drónvázió

Világító drónokkal segít a Drift elképzelni a lehetetlent.

Az amszterdami Drift stúdiót a holland Lonneke Gordijn és Ralph Nauta művészpáros alapította 2007-ben. Munkáikban a természet jelenségeit keltik életre, a létezés alapvető kérdéseit feszegetik, az ember alkotta és a természeti világ párhuzamait tárják elénk. Legutóbbi performanszukban a Drone Stories és a Nova Sky Stories vállalatokkal közös kooperációban, világító drónokkal pótolják ki világhírű épületek hiányzó részeit.

 

 

Hogyan nézne ki teljes pompájában a Colosseum? Milyen lenne a Sagrada Familia, ha befejeznék? Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket tett fel magának a Drift művészduója mielőtt megpróbálta volna életnagyságú vizualizációval kiegészíteni a teret. A projekthez világító drónokat használtak, melyek szoftverét a holland stúdió csapata fejlesztette tovább.

 

 

„Minden egyes műalkotás képes átformálni a teret. Némely esetében egy múzeum vagy galéria túlságosan körülhatárolt helyszín lehet, ilyenkor a közterek vagy az építészet segíthet abban, hogy a művek teljes valójukban megmutatkozzanak” – meséli a stúdió.

 

 

A Drift 2020 óta alkalmaz dróntechnológiát építészeti vizualizációra. A projektek életnagyságú képének megjelenítése segítheti a tervezőket, hogy a design a fenntartható építészet jegyében váljon mérlegelhetővé és újragondolhatóvá.

 

 

Drift | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: Designboom, My Modern Met

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Drónvázió

Drónvázió

Világító drónokkal segít a Drift elképzelni a lehetetlent.

Rejtett rétegek

Rejtett rétegek

A holland Drift stúdió lámpainstallációja ihlette a 2022 évi World of WearableArt közönségdíjas darabját.

Hipnotikus térszimfónia Szegeden és Budapesten

Hipnotikus térszimfónia Szegeden és Budapesten

Somló Dávid Drift című hipnotikus mozgás- és hangkoreográfiáját kétszer láthatod augusztusban.

Hirdetés