Újabb Red Dot díjat nyert a Flying Objects

A Flying Objects november 3-án vette át a Red Dot Design Awardot a Hedon sörfőzde arculatának és csomagolásának tervezéséért és márkafrissítéséért Berlinben. A sokoldalú designstúdiónak összességében ez a negyedik Red Dot díja, de a Communication and Brand szegmensben a legelső. 
 

Patkós Luca és Húnfalvi András

A Hedon jó ütemérzékkel nyitott meg a kisüzemi-sörforradalom elején, és gyorsan felhívta magára a figyelmet a minőség mellett a szellemes és feltűnő csomagolásával és nem mindennapi neveivel. A Flying Objects és a Hedon együttműködése egy évtizedre nyúlik vissza, amikor is az akkor induló sörmárka felkérte a frissen alakult design csapatot, hogy tervezzék meg az arculatukat. Ekkor született meg a habban fürdő, hedonista sörnyitó figura, ami az arculatfrissítést követően is a márka karizmatikus jelképe maradt. 
 

Tudatos cél volt, hogy az egyre bővülő sörválaszték minden tagja külön személyiség, jelenség legyen. Bár minden címke egyedi, a Patkós Luca által tervezett látványvilág vizuálisan összekapcsolja a különböző termékeket. Ennek két alappillére a csipkelődő humor és a grafikai egységesség, amit többek között a színhasználat és a Hedon karakterek ismétlődő felbukkanása is erősít. Az apró részletekben is érdemes elmerülni, hogy megismerjük a visszatérő figurákat és kalandjaikat. 


A balatonvilágosi sörfőzde az évek során kinőtte a kisüzemi kereteket, sörözők és sör boltok mellett az italok elérhetőek lettek a nagy szupermarketekben is. A niche sörök főzése felől egyre inkább a magas minőségű, de „könnyen iható” fajták felé haladtak, folyamatosan növelve a mennyiséget is. Nemrégiben pedig palackosról a dobozos csomagolásra váltottak. A Flying Objects tervezőinek mindeközben sikerült megvalósítani, hogy a céges változásokat ne csak kövesse az arculatfrissítés, hanem az a márka következő „életszakaszának” szervezője is legyen. 
 

Maradtak az ismerős figurák és élénk színek, de frissebb kiadásban, immáron alumínium dobozokban. A Flying Objects Design Stúdió és a Hedon hosszú együttműködésének sikerességét az eladások mellett immár egy rangos nemzetközi díj is bizonyítja. 


Flying Objects | Web Facebook Instagram

 

Forrás: sajtóanyag 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Díjnyertes új ruha a sörforradalom veteránjának

Díjnyertes új ruha a sörforradalom veteránjának

Újabb Red Dot díjat nyert a Flying Objects

Ismét magyar siker a 2023-as Red Dot Design díjon

Ismét magyar siker a 2023-as Red Dot Design díjon

Tausz Gábor Ezra és a Co&Co Designcommunication csapata a Fruccola étteremhálózat arculatát és designját újította meg

Történetmesélés, edukáció, digitalizáció | 360 Design Budapest

Történetmesélés, edukáció, digitalizáció | 360 Design Budapest

A több mint 40 designer alkotásait felvonultató kiállítás október 3-9. között várja a látogatókat a Bálnában.

Hirdetés