Látványcsúszdát szereltek a bécsi Duna-toronyra

Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított műalkotás a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalinfüggők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.
 

Látványos helikopteres akciónak lehettek szemtanúi a napokban az osztrák főváros lakói, ekkor emelték ugyanis a helyére a bécsi Duna-torony legújabb attrakcióját, egy átlátszó csúszdát. Ezzel a torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája. Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad. 

Helikopterrel emelték a helyére a bécsi Duna-torony új attrakcióját © Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger

Hermann Krammer, a Duna-torony ügyvezető igazgatója a projekt kapcsán elmondta,

„nem volt könnyű megfelelni az összes feltételnek. Egyrészt, mert a Duna-torony 2001 óta műemlékvédelem alatt áll, másrészt pedig, mivel a legmagasabb szintű építészeti és biztonsági előírások vonatkoznak rá. Amíg be nem fejeződik a csúszda szerelése – 2023. október 17-ig – a Torony zárva tart. "

Krammer azt is elmondta, hogy jól haladnak a panoráma-kávézó forgatómechanizmusának javítási munkái is, amely csaknem hatvan év után szorult műszaki felújításra. A tervek szerint a kávézó még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra. 

Új attrakcióval gazdagodott a bécsi Duna-torony © Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger

Az 1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett. Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Napelem új funkcióval

Napelem új funkcióval

Bécsben akár kétszázezer eurós támogatást is kaphatnak a cégek, ha napelemeket telepítenek a parkolóik fölé.

Bulihelyből zöldterület

Bulihelyből zöldterület

A Sunken City-ből zöldterület lesz Bécsben.

Nincs gáz!

Nincs gáz!

Tilos lesz az egyedi gázfűtés az újépítésű lakásokban Bécsben.
 

Hirdetés