A Balance Taste Gallery a bükki borvidék legjobbjait kínálja, és helyi termelői alapanyagokból készült specialitásokat.

Hirdetés

Megnyílt Miskolc új találkozóhelye, a Balance Taste Gallery, ahol a kortárs helyi gasztronómia, a kultúra szeretete és persze egy letisztult, puha enteriőr hozza össze az embereket. Alighanem megszületett a hely, ami eddig hiányzott Miskolcról.

A Balance-t létrehozó kis családi vállalkozás a lehető legőszintébb gesztust gyakorolta: a tulajdonosok szülővárosának értékeit szem előtt tartva egy olyan helyet álmodtak meg, ahol bemutathatják a bükki borvidék legjobbjait és helyi termelők alapanyait felhasználva készíthetnek válogatott finomságokat. A megbízók szabad kezet adtak a belsőépítésznek, az egyetlen kérésük részben már a koncepció is volt: kifejezetten világos, letisztult enteriőrt teremteni, ami egyszerre elegáns és kedves.

Az elképzeléseket Zámbó Tímea belsőépítész- környezettervező művész, és a ZESTILO csapata valósította meg, utóbb a közös munka egészét rendkívül inspirálónak nevezve, amennyiben „minden részletet együtt dolgoztunk ki: a funkciók kialakításától kezdve, az anyagok kiválasztásán át egészen az étkészlet megjelenéséig.” Így született meg a kifinomultan elegáns, kedves enteriőr, ahol

a vendégteret az art deco izgalmas formái és a minimalizmus bája tölti meg élettel – no meg a felszolgált gasztró- és kávékülönlegességek.

A klasszikus angol falpaneleket a natúr padlóburkolat, és a puha bársony falfelületek lágyítják. A hatást a játékos világítótestek, és a kézműves rézmadarak megjelenése teszi teljessé.

A 60 négyzetméteres, 40 vendég befogadására képes egység legkomplexebb tervezői feladata az íves fa pult, és a felülről függesztett réz tároló tervezése volt, hiszen „ez a tér fő látványeleme, ugyanakkor a lehető legpraktikusabban kellett kialakítanunk a személyzet számára, így ez speciális egyeztetéseket igényelt”, magyarázza Zámbó Tímea.

De a fő látványelem mellett minden másra is jutott figyelem, ugyanis az egységesebb vizuális koncepció érdekében a ZESTILO csapata tervezte a teljes arculatot, így természetesen a logót is.

A világos, áramló térbe a tervezők ügyesen csempésztek hangulati részleteket: a reggeli napsütésben az ébredező belvárost figyelve kávézhatunk az üvegportál előtt, vagy élvezhetjük a villás reggelit egy baráti társasággal a történelmi boltívek alatt. Az ősz közeledtével pedig talán szívesebben borozgatunk a kandalló mellett, helyi falatok kíséretében.

A közönség jól fogadta az új éttermet, a vendégek szerint már nagyon hiányzott egy ilyen kifinomult hely Miskolcról. „Kifejezetten tetszik nekik, hogy a fehér felületek ilyen dominánsak a vendégtérben, mert bizalmat ad a hely tisztasága – mondta Zámbó Tímea. – Értékelik, hogy minden részletre figyeltünk: például a mimóza illata járja át a teret, de nagyon szeretik a bársony felületek tapintását is.”

Hogy az új barátság mennyire szépen indul, mi sem illusztrálja jobban, minthogy máris vannak törzsvendégek, akik a kedvenc asztalaikat foglalják le.

Balance Taste Gallery, Miskolc
Belsőépítészet: Zámbó Tímea, Z.ESTILO
Séf: Wagner Gusztáv Csaba
Kávé: Umami Coffee Roastery
Bútorok: Dublino
Lámpák: Solinfo




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
  • 2019-07-05 12:39
  • Deco

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

A retró hűtők, az iPhone és a punk találkozása
  • 2019-06-14 13:00
  • Deco

A retró hűtők, az iPhone és a punk találkozása

Szétloccsant a fehér festék ebben prágai a borbárban.

Óriáspopcorn és design-érzékeny búzafejek Martonvásáron

Óriáspopcorn és design-érzékeny búzafejek Martonvásáron

Az este’r partners belsőépítészeti tervei szerint valósult meg az MTA új, modern élményközpontja.

Hirdetés