Erhardt Domonkos animációs filmje elvarázsolta a Berlinale zsűrijét.

A Berlinale ifjúsági zsűrijének külön méltatásában részesült a Szemem sarka című animációs film. Az alkotó Erhardt Domonkos a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Nemzeti Filmintézet támogatásával készítette a rövidfilmet, amelyet a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában mutattak be. 
 


A most véget érő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációja, amely azt a különleges pillanatot mutatja be, amikor a budapesti éjszakában két idegen fiatal élete egy egymásra nézés erejéig összefonódik. 

Az elismerő oklevelet (Special Mention) a fesztivál ifjúsági zsűrije ítélte oda az animációs rövidfilmnek, akik a következőképp méltatták az alkotást:

„Emlékszel arra a bizonyos pillanatra az életedből? Biztosan különösen varázslatos volt, talán nagyon intenzív is... Ez a film ilyen pillanatokra emlékeztetett bennünket, és már az elején elrepített minket egy utazásra a valóság tükröződő rétegei mögé. A film harmonikus stílusa egyszerre volt inspiráló és elgondolkodtató. Végül a részletekre való odafigyelés és a megható találkozás győzött meg minket. Bepillantás egy lehetséges álomvilágba a szemünk sarkából.”


Az elismerést videóüzenetben köszönte meg Erhardt Domonkos a díjátadón, mint mondja,

a kiemelt figyelemnek nagyon örül, úgy érzi, a film elérte valódi célcsoportját. 

Fülöp József, Erhard Domonkos és Gelley Bálint a film berlini premierjén

A Berlinale egyik legfiatalabb hivatalos zsűrijében, a Generation 14+ versenyben öt fiatal vesz részt, és a nemzetközi zsűritől függetlenül ők ítélik oda a legjobb rövid- és egészestés filmeknek járó Kristálymedvéket és további elismeréseket. Az oklevél elősegítheti, hogy a Szemem sarka több fesztiválon, TV-csatornán is szerepelhessen, hiszen a Berlinale a világ egyik legrangosabb filmfesztiválja és filmforgalmazási platformja is. 
 

A film előzetese:
 Kiemelkedő kritikai fogadtatásban részesült a szintén Berlinalén debütáló Műanyag égbolt című egészestés animációs film is, melynek alkotói Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta. A várva várt, rotoszkóp technikával készülő öko-fantasy-t nemsokára a magyar közönség is láthatja a hazai mozikban. A két filmben nem csak a budapesti helyszín a közös vonás, az alkotók is ugyanott, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a MOME Animáció szakán tanultak.  


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapesti összepillantás a Berlinalén

Budapesti összepillantás a Berlinalén

Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációjának szurkolhatunk a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Lefújták a Google testvérvállalatának okosváros projektjét

Lefújták a Google testvérvállalatának okosváros projektjét

De vajon tényleg a koronavírus miatt, vagy valami más van a háttérben?

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Most aztán igazán nagy szükség van az alkotói fantáziára.

Hirdetés