A balinéz tengerpart élménye érezhető a Csikós Mihály és Gaál Gergely tervezte Mala Gardenben. 

A zöld tea illata, lágy fények és tapintható luxus: a siófoki Mala Gardenben nem bízzák a véletlenre az első találkozást. Belépve átütő élmény, hogy a szálloda minden érzékszervünkre hatással van és azt sugallja: Bali dizájnjának és élményvilágának intelligens átültetése a Balaton partjára egyet jelent a nyugalommal, minőséggel és kényelemmel. 

Fotó: Mala Garden

A tulajdonos utazásélményei hívták életre a siófoki Mala Garden ötletét: a távol-keleti építészet és a nyugati szállodák szolgáltatásainak színvonalát ötvöző hotel és étterem azt szeretné megmutatni vendégeinek, hogy Bali nyugalma közelebb van és könnyebben elérhető, mint gondolnánk. Csikós Mihály vezető tervező és Gaál Gergely építész közös munkájának eredménye az épületegyüttes, aminek megoldásai a természet és a lakótér közötti átjárhatóságra fókuszálnak: az elegáns, nagy terek üvegfelületekkel és teraszokkal nyitnak a Balaton felé, a szobabelsők és közösségi terek pedig pihenésre, maradásra csábítják a vendégeket.

A hotel két egységből áll. Recepció, kávézó és konferenciaterem mellett a kényeztetésért felelő masszázs szobák és a wellness részleg található a főépületben. Emellett külön épületben kapott helyet a White Tea lakosztály, a maga egyedülállóan tágas, lényegében egy légterű kialakításával, illetve teafa bútorokkal berendezett, tágas teraszával. Visszatérve a fő épületszárnyra tovább gördül az érzékszervekre ható, harmonikus térkialakítás. A berendezésért, a szövetek és kárpitok összhangjáért itt is Gaál Eszter, a Hephaistos tulajdonosa felelt, aki lakberendezési üzletének kínálatából válogatta össze a szállodát meghatározó elemeket úgy, hogy azok keleties vitalitásukkal vonzzák a tekintetet, mégis pihentető harmóniát teremtsenek. Ennek megalapozásához a szálloda megálmodói azokhoz a keleti kultúrából jól ismert eszközökhöz nyúltak, amik képesek természetközeli összhangot teremteni: a víz látványa és hangja, a nagy felületek egyszerűsége mellett a burkolatokban is látványos és tapintható természetes anyagokat használtak, mindehhez a természetben fellelhető egzotikus színpalettát társították.

Fotó: Mala Garden

Belsőépítészeti és lakberendezési megoldásaival a szálloda igyekszik olyan kikapcsolódást nyújtani, ami túlmutat téren és időn. Ennek egyik példája a wellness részleg élménymedencéje, ami balatoni panorámával rendelkezik és Himalája-sótéglával kialakított szaunavilág várja a pihenni vágyókat. Pihenő ágyakkal és masszázzsal is kényeztetik a vendégeket: a keleti masszázsokat autentikus thai masszőrök végzik. A wellness részleg előszobája tulajdonképpen egy hangulatosan berendezett nappali a szálloda enteriőrjeire jellemző stílussal, esztétikai minőséggel és a kimondottan a Mala Garden számára kifejlesztett saját illattal. 

A szállodában szinte kézzelfogható közelségbe kerül a balinéz tengerpart élménye, ugyanakkor a Balaton lenyűgöző, állandóan változó képe a mindennapos látvány része. Részletgazdag, egzotikus mégis pihentető enteriőrjeivel és színvonalas szolgáltatásaival a Mala Garden a harmónia és luxus teljes élményét nyújtja – képes valóban kiszakítani a mindennapokból. A legmodernebb technológiai megoldások finoman simulnak bele a környezetbe: okos televíziók, LED izzók, jakuzzi masszázskádak és energiatakarékos gépészet szolgálja szinte láthatatlanul a vendégek kényelmét. A dekoráció apróbb elemei évszakonként változhatnak, de az összhatásban fontos az állandóság: a jól megszokott kényelem és luxus, az egzotikus színek és Bali világának modern adaptációja.

 Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni, valamint megvásárolhatod az újságárusoknál is.

Ezekben a Relay és Inmedio üzletekben biztosan megtalálod az Octogon Deco magazint:

Budapest: Árkád, Sugár, Allée, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, KÖKI Terminál, Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Népliget, Nyugati pályaudvar, Blaha Lujza tér.

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar).Kapcsolódó cikkek

Felfedte titkait a Hilton Garden Inn Budapest City Centre
  • 2019-07-16 12:30
  • Deco

Felfedte titkait a Hilton Garden Inn Budapest City Centre

A design fő motívuma a kert: a szálloda arculatának egységét a stilizált levélminta adja.

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
  • 2019-07-05 12:39
  • Deco

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

Folytatódik a margitszigeti szállodafelújítás

Folytatódik a margitszigeti szállodafelújítás

A munkálatok 2019 tavaszán fejeződnek be.

Hirdetés