A balinéz tengerpart élménye érezhető a Csikós Mihály és Gaál Gergely tervezte Mala Gardenben. 

A zöld tea illata, lágy fények és tapintható luxus: a siófoki Mala Gardenben nem bízzák a véletlenre az első találkozást. Belépve átütő élmény, hogy a szálloda minden érzékszervünkre hatással van és azt sugallja: Bali dizájnjának és élményvilágának intelligens átültetése a Balaton partjára egyet jelent a nyugalommal, minőséggel és kényelemmel. 

Fotó: Mala Garden

A tulajdonos utazásélményei hívták életre a siófoki Mala Garden ötletét: a távol-keleti építészet és a nyugati szállodák szolgáltatásainak színvonalát ötvöző hotel és étterem azt szeretné megmutatni vendégeinek, hogy Bali nyugalma közelebb van és könnyebben elérhető, mint gondolnánk. Csikós Mihály vezető tervező és Gaál Gergely építész közös munkájának eredménye az épületegyüttes, aminek megoldásai a természet és a lakótér közötti átjárhatóságra fókuszálnak: az elegáns, nagy terek üvegfelületekkel és teraszokkal nyitnak a Balaton felé, a szobabelsők és közösségi terek pedig pihenésre, maradásra csábítják a vendégeket.

A hotel két egységből áll. Recepció, kávézó és konferenciaterem mellett a kényeztetésért felelő masszázs szobák és a wellness részleg található a főépületben. Emellett külön épületben kapott helyet a White Tea lakosztály, a maga egyedülállóan tágas, lényegében egy légterű kialakításával, illetve teafa bútorokkal berendezett, tágas teraszával. Visszatérve a fő épületszárnyra tovább gördül az érzékszervekre ható, harmonikus térkialakítás. A berendezésért, a szövetek és kárpitok összhangjáért itt is Gaál Eszter, a Hephaistos tulajdonosa felelt, aki lakberendezési üzletének kínálatából válogatta össze a szállodát meghatározó elemeket úgy, hogy azok keleties vitalitásukkal vonzzák a tekintetet, mégis pihentető harmóniát teremtsenek. Ennek megalapozásához a szálloda megálmodói azokhoz a keleti kultúrából jól ismert eszközökhöz nyúltak, amik képesek természetközeli összhangot teremteni: a víz látványa és hangja, a nagy felületek egyszerűsége mellett a burkolatokban is látványos és tapintható természetes anyagokat használtak, mindehhez a természetben fellelhető egzotikus színpalettát társították.

Fotó: Mala Garden

Belsőépítészeti és lakberendezési megoldásaival a szálloda igyekszik olyan kikapcsolódást nyújtani, ami túlmutat téren és időn. Ennek egyik példája a wellness részleg élménymedencéje, ami balatoni panorámával rendelkezik és Himalája-sótéglával kialakított szaunavilág várja a pihenni vágyókat. Pihenő ágyakkal és masszázzsal is kényeztetik a vendégeket: a keleti masszázsokat autentikus thai masszőrök végzik. A wellness részleg előszobája tulajdonképpen egy hangulatosan berendezett nappali a szálloda enteriőrjeire jellemző stílussal, esztétikai minőséggel és a kimondottan a Mala Garden számára kifejlesztett saját illattal. 

A szállodában szinte kézzelfogható közelségbe kerül a balinéz tengerpart élménye, ugyanakkor a Balaton lenyűgöző, állandóan változó képe a mindennapos látvány része. Részletgazdag, egzotikus mégis pihentető enteriőrjeivel és színvonalas szolgáltatásaival a Mala Garden a harmónia és luxus teljes élményét nyújtja – képes valóban kiszakítani a mindennapokból. A legmodernebb technológiai megoldások finoman simulnak bele a környezetbe: okos televíziók, LED izzók, jakuzzi masszázskádak és energiatakarékos gépészet szolgálja szinte láthatatlanul a vendégek kényelmét. A dekoráció apróbb elemei évszakonként változhatnak, de az összhatásban fontos az állandóság: a jól megszokott kényelem és luxus, az egzotikus színek és Bali világának modern adaptációja.

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Zenével átitatott vendéglátás

Zenével átitatott vendéglátás

Budapestre érkezett a Hard Rock hotellánc első közép-európai szállodájával.

A Hilton újabb szállodát nyit Budapesten

A Hilton újabb szállodát nyit Budapesten

A DoubleTree by Hilton hotellánc hat új szállodával bővül Európában.

Meggybordó bársonykárpitok a balusztrád mögött

Meggybordó bársonykárpitok a balusztrád mögött

A Weiss Manfréd egykori villájából született Alice Hotel az Andrássy úton.

Hirdetés