A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa nemrég megújította szobái designját.

A wellness szerelmeseinek nem kell bemutatni a közel tizenöt éve megnyílt, ötcsillagos, sárvári Spirit Hotel Thermal Spát. A népszerű szálloda nemrég úgy döntött, megújítja szobái designját, amihez öt új enteriőr készült el. Ezek mindegyike egy saját világot jelenít meg: a zen kertektől, az elegáns és klasszikus szobabelsőkön át, egészen az arizonai sivatagokig. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/6-os lapszámából.
 

A 2008-ban épült sárvári Spirit Hotel a hazai wellness rajongók egyik Mekkája. Tökéletes lokáció az elvonulásra, hiszen a hét tó partján, a természet közvetlen közelében fekszik, sokrétű szolgáltatásai pedig egyedülálló módon szolgálják ki a relaxálni érkező vendégek igényeit.
 


Közel tizenötéves működése óta a többszörösen díjnyertes fürdőbirodalmat magába foglaló hotel idén először kezdett nagyszabású átalakításba, aminek fókuszába a szobák és a lakosztályok, valamint a közösségi terek designjának felfrissítése is újragondolásra került. Müller-Pápai Zsuzsa stratégiai igazgató elmondta, hogy korábban is kiemelt jelentőséggel bírt a szobák elegáns és komfortos berendezése, hiszen a szálloda vendégköre jellemzően sok időt tölt ezekben.

Ezért továbbra is kulcsfontosságú maradt a tágas tér, a kényeztető hangulat, ugyanakkor fontos új szempontként jelent meg az igény, hogy többféle stílus- és színvilágból válogathassanak a vendégek. Emellett a visszatérő vendégek így különböző életérzéseket is kipróbálhatnak egyes látogatásaik alkalmával.

A Spirit tulajdonosai elmondták, hogy a megújulás fő célja, hogy magasabb minőséget biztosítsanak, és tovább emelhessék a szolgáltatások színvonalát, hiszen rengeteg vendéget köszönt a szálloda, köztük több mint tízezer törzsvendéget. A megújulás folyamatában két tervezőiroda: az Insidesign (Simkó Szilvia és Sallói Csilla), valamint a Noam Arts (Harrer Norbert Noam) vett részt.
 

A Noam Arts által tervezett Oriental Blue szoba


A szállodával folyamatosan együttműködve öt külön világot terveztek: a fiatalos Oriental Blue, a klasszikus King superior, a nőies Oriental Love, a letisztultan karakteres Premium Passion és a hotel lilájára rímelő Grand Gold mintaszobákat. Minőségükben és egyes elemeikben szépen összecsengnek egymással. Ilyen összekötő kapocs például az organikus formavilág, a lágy színek, a puha anyaghasználat és a hangulatfények játéka.

Céljuk az volt, hogy a szobák a wellness élmény meghosszabbításaként működjenek, egyfajta körülölelő atmoszférát teremtve. Izgalmas, hogy a korábbi klasszikus festmények bár lekerültek a falakról, az egyedi tervezésű tapéták modern formavilága kiváltja ezeket.
 

A King Superior szoba exkluzív és időtálló designt képvisel

2023 folyamán pedig előreláthatólag három ütemben készül el a több mint kétszáz új szoba. A szobák mellett az Insidesign lehetőséget kapott a közösségi terek megújítására is: új szőnyegek, bútorok és tapéták kerülnek a folyosókra és a lounge-ba. Itt a kék szín és az organikus formák dominálnak. Emellett a kültéri részek is megújulnak majd a Noam Arts tervei alapján.
 

Az Insidesign Oriental Love szobájában a nőies energiákon van a hangsúly

 

A projektben design management tevékenységet látott el a Solinfo Group, ez magába foglalta a tervezési és kivitelezési fázisokban való közreműködést, a mintaszobák bútorainak, lámpáinak teljeskörű beszerzését, a belsőépítészeti költségek felülvizsgálatát, optimalizálását. A már így is jelentő portfólióval bíró cég új tevékenységéről beszélgettünk Orbán Zoltán ügyvezető igazgatóval és Koszta Henrietta senior project managerrel. Az interjút az OCTOGON Deco 2022/6-os lapszámában olvashatjátok!


 

Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Manó a kukoricásban

Manó a kukoricásban

Szennyvíztisztító telep Sárváron. Cikkünk az Octogon magazin 171-es (2021/7-es) lapszámából.

Best of Octogon 2021 | Térhálózat/Sporaarchitects

Best of Octogon 2021 | Térhálózat/Sporaarchitects

Az év végéhez közeledve Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó építészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Térhálózat/Sporaarchitects által tervezett GeoConcept irodaház, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Van mit mondanunk

Van mit mondanunk

Smiló Dávid, a Paradigma Ariadné társalapítója évet összegző, az aktuális építészeti trendeket, fontosabb eseményeket fókuszba állító írása az Octogon online-nak.

Hirdetés