Íme a World Prix d’Excellence ezüstérmes Promenade Gardens. 

A Horizon Development a napokban ezüstérmes lett irodafejlesztés kategóriában a Promenade Gardens irodaház pályázatával az ingatlanszakma Oscarjaként nyilvántartott világversenyen, a FIABCI (nemzetközi ingatlanszövetség) World Prix d’Excellence-en. A projektről az OCTOGON 146-os lapszámában részletesen is beszámoltunk.

A Horizon Development a FIABCI Prix d’Excellence Awards 21 éves hazai története során négy kereskedelmi célú épülettel (Eiffel Square, Eiffel Palace, Váci 1, Promenade Gardens) összesen öt ezüst és egy arany helyezést ért el örökségvédelem, fenntarthatóság, irodafejlesztés és kiskereskedelmi fejlesztés kategóriákban. A prémiumfejlesztő projektjeit – legyen szó akár műemléki helyreállításról, akár modern épületekről – a műszaki kiválóság, a különleges építészeti megoldások, a százszázalékos bérbeadottság, az intézményi befektetők felé történő sikeres értékesítés, és a fenntarthatóságot és wellbeinget szem előtt tartó minőségi épített környezet jellemzi.

A díjnyertes irodaház – Fotó: Horizon Development

Kovács Attila MRICS, a cég alapítója és ügyvezető partnere elmondta: „A Horizon Development számára mindig fontos szempont volt a nemzetközi ingatlanfejlesztési versenyeken, globális platformokon való részvétel, ahol projektjeink építészeti minősége, technikai kiválósága, környezethez és társadalomhoz való érzékeny viszonyulása, valamint üzleti modellünk sikere objektíven kerül megmérettetésre, értékes visszaigazolást adva jövőbeli terveinkhez. Nagyon büszkék vagyunk, hogy három eddigi FIABCI-nyertes projektünk (2011: Eiffel Square, 2015: Eiffel Palace, 2017: Váci 1) után immár a Promenade Gardens is elismerést kapott, a világ irodaházainak erős mezőnyében elnyert második hellyel. Ingatlanfejlesztőként továbbra is arra törekszünk, hogy prémiumfejlesztéseink szakmailag méltóak legyenek a FIABCI Prix d’Excellence pályázatain való nevezésre, és a sikeres nemzetközi szereplésre.”

A Promenade Gardens a belső Váci út legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely Budapest fő irodafolyosóján 25 000 négyzetméternyi fenntartható és modern irodateret kínál bérlőinek 2018-as átadásától. Egybefüggő, nagy alapterületű szintjei (4300 m2) kényelmes munkakörnyezet kialakítására adnak lehetőséget. A lokációból adódó természetes előnyök a kiváló megközelíthetőség, az egyedülálló vizibilitás, valamint a szolgáltatások széles köre.

A négy tornyot és az öt épületszintet rugalmasan alakítható irodaterek jellemzik, amelyek a dinamikusan növekvő bérlőknek a horizontális és vertikális bővülésre egyaránt lehetőséget kínálnak. Az átlagosat jelentősen meghaladó, háromméteres belmagasság a nagyobb ültetési sűrűségű irodakialakításokat is kényelmessé és tágassá teszi.

A 3000 négyzetméternyi földszinti területen irodák és kereskedelmi egységek kerültek kialakításra. A vízfelületet is kínáló, gondozott belső kert szabadtéri egyeztetések, kötetlen beszélgetések és frissítő ebédszünetek helyszíne. Az épület LEED Gold és BREEAM Very Good környezettudatos értékelése a munkavállalóbarát, egészséges munkakörnyezet záloga, és egyben az innovatív zöld megoldások által garantált műszaki kiválóság objektív elismerése. A Promenade Gardens irodaház elnyerte a Legjobb Magyarországi Irodafejlesztésnek járó elismerést (European Property Awards, London, UK), valamint a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a FIABCI Magyar Tagozatának különdíját.

Fotó: Horizon Development

„Egy nyugodt oázis a Váci út jelenleg legdinamikusabban fejlődő Dózsa György út-Róbert Károly körút közötti szakaszán. Kellemes promenád a Duna irányába, csobogó víz és hatalmas növényfalak – írta az épületről Farkas Noémi az OCTOGON 146-os lapszámában. – Tágas, napfényes terek és kifinomult formatervezés: ilyen nyugodt, inspiráló és természetközeli környezetet nyújt a mindennapi munkához a nemrégiben átadott környezettudatos, modern és nagyvonalú irodaház, a Promenade Gardens.

Az épületbe lépve az embernek az az érzése támad, mintha egy elegáns szálloda lobbyjába érkezett volna.

A világos, szellős kialakítású recepciónál tapasztalható térélmény, a minőségi anyaghasználat és a formákkal való kifinomult játék az épület egészén – mind az építészeten mind a belsőépítészeten – visszaköszön, olyan exkluzív összhatást nyújtva, amely a Promenade Gardenst kiemeli a többi hasonló volumenű, új fejlesztésű Váci úti irodaház közül.”

Fotó: Horizon Development

A Horizon Development 

A Horizon Development 2006-os megalapítása óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális ingatlanszolgáltatásokat (a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől a bérbeadáson és marketingen keresztül az üzemeltetésig). Több mint 500 000 m2 prémiumkategóriás fejlesztéssel (irodaházak, bevásárló- és logisztikai központok, szállodák, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások) a cég a Közép-Kelet európai ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplője. Legutóbbi referenciái közé tartozik több, száz százalékban bérbeadott és sikeresen értékesített, számos nemzetközi díjjal jutalmazott, minősítetten fenntartható épület: a 25 000 m2 alapterületű Eiffel Square (2010), a 14 500 m2 alapterületű Eiffel Palace (2013), a 2016-ban átadott Váci 1 (13 750 m2), valamint a 2018-ban elkészült Promenade Gardens (25 000 m2). Folyamatban lévő fejlesztései az idén átadásra kerülő Szervita Square Building (12 500 m2), egy Budapest XI. kerületében tervezett irodafejlesztés, valamint egy marbellai luxus lakópark (2023).
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elérte legmagasabb pontját a Budapest ONE 2. és 3. üteme

Elérte legmagasabb pontját a Budapest ONE 2. és 3. üteme

A  Futureal fejlesztésében megvalósuló, szerkezetkész irodaház legmagasabb pontjára felkerült a bokréta.

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Európában mérföldkőhöz érkeztünk, és hamarosan kiderül, itthon melyik az első WELL minősített épület.

Nemcsak innovatív, de inspiráló és emberközpontú is – átadták az evosoft székházát

Nemcsak innovatív, de inspiráló és emberközpontú is – átadták az evosoft székházát

Az Infoparkban, a Duna partján álló épületben 1500 szoftverfejlesztő mérnök dolgozhat.

Hirdetés