Hirdetés

A felújított 1950-es évekbeli Cygnus kocsi fiktív filmjelenetekbe kalauzolja el az „utasokat”.

Az 1976-ban alapított Belmond luxus utazási társaság a pasztell-szimmetrikus világáról ismert neves amerikai filmrendezőt, Wes Andersont kérte fel együttműködésre legújabb projektjéhez – egy filmforgatásra is alkalmas 1950-es évekbeli British Pullman vonat Cyngus kocsiját élesztettek újjá. A filmjeiben a vonatokat amúgy is előszeretettel megjelenítő rendező finoman társította az art deco ihletésű kocsi történelmi jellegét merész és modern látásmódjával.

A korhű, mégis nagyon mai vonatkocsi enteriőr megidézi az utazás aranykorát, ugyanakkor a látogató általa egy alternatív Wes Anderson film részesévé is válik – merész és éles vonalak, karakteres minták, élénk színek és nosztalgikus érzelmek esszenciája ez. A faburkolatú falak magával ragadó szimmetrikus intarziái és a gazdagon mintázott kárpitok finoman vezetik a tekintetet a pasztell rózsaszín mennyezetig. Már csak épp Bill Murray hiányzik a képből!

A Cygnus a londoni Victoria pályaudvarról indul, és egynapos kirándulásokra foglalható.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Organikus modern
  • 2022-03-30 09:00
  • Deco

Organikus modern

Nagypolgári otthon a Spirit Home tervezésében.

A minimalizmus maximuma

A minimalizmus maximuma

A Biasol Studio által tervezett The Budapest Café Melbourne-ben.

BigSEE-díjas a Sanofi iroda enteriőrje

BigSEE-díjas a Sanofi iroda enteriőrje

A LAB5 architects csapata a Sanofi iroda enteriőrjének kialakításáért kapta az idei BigSEE díjat. A munkát a tervezők leírásában közöljük.

Hirdetés