Hirdetés

KASZ+ 2021, avagy a XVIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion.

A 2004-ben útjára indított acélos, fémes szimpozion az elmúlt évek alatt több mint száz szobrásznak, képző- és iparművésznek adott lehetőséget a kreativitás kibontakoztatására, a kísérletezésre, az ipari hátterű alkotásra. A táborzáró kiállítás augusztus 16-án nyílik meg a nagyközönség előtt.

 

Nagykorúvá vált a kecskeméti művészbázis, 2021. augusztus 2-án 18. alkalommal is elkezdődött a szép hagyományokkal rendelkező nemzetközi alkotótábor a KÉSZ Ipari és Innovációs Park területén. A korhatártalan program igazi jelentősége az ipari hátterű alkotás, ugyanis a hazai képzőművészeknek ritkán van lehetősége arra, hogy ipari eszközökkel, gyárak segítségével, mérnöki asszisztencia mellett hozhassák létre műveiket. Kecskeméten a KÉSZ Csoport ipari parkjában az acélszerkezet-gyártó üzem mellett ma már a homlokzatburkolatokat és elektrotechnikai berendezéseket gyártó cégek munkatársai is mentorálják az alkotótábor résztvevőit. A szimpozion folyamatosan fejlődik, formálódik, nem csak acélból, de rozsdamentes anyagokból, alumíniumból és úgynevezett fémkompozit lemezekből is születnek művek, újabb és újabb gépek, eszközök használata válik lehetővé, koncepciójában is a változatosság jellemzi.

 

 

A felnőtté lett alkotótelep művészei az „Átjárás” témafelvetést kapták idén a szervezőktől támpontként műveik megfogalmazásához. Ezzel hangsúlyt kapnak a különböző művészeti ágak, gondolatok, technikák közti szabad átmenetnek, az alkotói váltások akadálytalan lehetőségének.Ezen a nyáron az acélszobrászok mellett a képzőművészet különböző ágazatainak képviselői is meghívást kaptak, így festőművészek, grafikusművész, ill. építőművész is a csapat tagja. 

 

 

Képzeletbeli kapunk, az átjárónk, amin keresztül átléphetünk a valóságok, a különböző dimenziók, az idő-tér távlatok közt. Átjárunk vélt, vagy valós határokat, mert rá kell jöjjünk, bonyolult, de szép a világ.

 

 

 

A KASZ+ 2021 résztvevői: Becskei Andor szobrászművész, Dobó Bianka grafikusművész, Gyurcsovics Mihály Ágoston szobrászművész, Horváth Ágnes építőművész, képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Parizán Mihály szobrászművész, Pál Katja (SLO) festőművész, Péntek Brigitta festőművész.

 

 

 

Hisszük, hogy az üzemi, technológiai környezet különleges atmoszférája ihletett pillanatokat ad az alkotóknak és munkáikkal gazdagabbá teszik a hazai művészeti palettát.

A táborzáró kiállítás megnyitását 2021. augusztus 16-án, hétfőn 16.00 órától tervezzük az IQ Kecskemét Kft. (Izsáki út 8/D) mélygarázsábanAddig is, szívesen látjuk a „műhelytitkokra” kíváncsi érdeklődőket.

Az acél rideg, de szép és festeni, szoborni jó!

KASZ+ 2021 – XVIII. KECSKEMÉTI ACÉLSZOBRÁSZATI és 
KÉPZŐMŰVÉSZETI SZIMPOZION, ALKOTÓTÁBOR
2021. augusztus 2 – 16.; Kecskemét, KÉSZ Ipari és Innovációs Park

információ: K-ARTS Művészeti Alapítvány • e-mail: karcolda@karts.hu • mobil: +3630-206-7080
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rideg, de szép: acélszobrászat Kecseméten

Rideg, de szép: acélszobrászat Kecseméten

KASZ+ 2021, avagy a XVIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion.

Terek több szerepben

Terek több szerepben

Multifunkcionális kislakás a belvárosban.

Tér-törő

Tér-törő

Lukács Andrea Tér-törő című mestermunkája a MOME Formatervező művész MA szakán.

Hirdetés