Hirdetés

Áramlás

A Del Carmen bisztró csordogáló higanyra emlékeztető falak között várja vendégeit.

A felhőktől a tengerekig, a dűnéktől a hegygerincekig a folyton változó, miszitkus természet kreatív formavilága már számtalan művészt és építészt megihletett. Így történt ez a Badie Architecture csapatával is a Zayed sejkségbeli Del Carmen bisztró tervezése során. A koncepcionális, valamint magán és kereskedelmi területekre specializálódott építészirodát 2014-ben alapította Mohamed Badie Egyiptomban. Munkáikra egységesen jellemző a folyékonyság térbeli megjelenítése, a Del Carmen projekt tervezésekor is a fluiditás ábrázolása vezette kezüket.

 

 

Mit is jelent a folyékonyság? A cambridge-i értelmező kéziszótár szerint az anyag szerkezetének folyamatosan, spontán módon változó, bizonytalan, áramló állapota. Mohamed Badie kísérletező és elemző építészetének fontos elemeként jeleníti ezt meg a Del Carmen projektben is. Badie hitvallása szerint a fluid terek képesek kielégíteni az emberek pszichés és fizikai szükségleteit, az architekturális fluiditást festői színpadi jelenetként tárja elénk.

 

 

A közelmúltig egyáltalán nem volt könnyű dolga annak, aki az építészetben, a technika eszközeivel próbálta visszaadni az áramlás érzetét. Napjaink rohamos matematikai, biológiai és technológiai fejlődésével ez az akadály elhárult. A fluiditás kiemeli a Badie építészetének mindhárom alapvető értékét: láthatóvá teszi a folyékonyság esztétikumát és viuzális erejét, megmutatja ennek reális használhatóságát, valamint innovatív képi világú tereket formál - ezáltal kelti életre az épületeket.

 

 

A számítástechnika hatalmas és robbanászerű fejlődése óriási előrelépést eredményezett mind a kreatív gondolkodásban, mind az alkotó folyamatokban. A kérdés viszont továbbra is az volt: vajon profitálhatunk-e abból, ha a tervezésben alkalmazzuk a fluiditás fogalmát? A válasz: Igen! A digitális világ előremutató újításai mostantól kiváló eszközként szolgálhatnak az arra nyitott építészek és dizájnerek kezében.

 

 

Segítségükkel lenyűgöző részletekkel gazdagíthatják munkáikat a tervezők. Így közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a felhasználók az épülettel és - úgy általánosságban - a térrel. Egészében véve mélységgel és többletjelentéssel ruházzák fel a megvalósult projekteket, ami nekünk, felhasználóknak, mindenképp izgalmas utazást jelent.

 

 

Badie Architects | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek a galériában!

 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Áramlás

Áramlás

A Del Carmen bisztró csordogáló higanyra emlékeztető falak között várja vendégeit.

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Bölcsöde, buszpályaudvar, műemlék és energetikai is felújítás is nyert

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit.

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Hétvégenként kortárs zenei programokat is hallhatnak az érdeklődők.

Hirdetés