Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázata a Költészet Napja tiszteletére.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdet. Találd ki és írd le egy novellában vagy versben azt, hogy neked mit jelent a fenntarthatóság!

Az irodalmi pályázati felhívás célja a fiatal, amatőr és már publikáló költők és írók fenntarthatóság jegyében szerzett műveinek díjazása. A pályázaton egy-egy szerző legfeljebb három saját, még nem publikált és más pályázaton nem nevezett művel szerepelhet.

A pályázat témája:
A művek bármilyen, az ENSZ fenntarthatósági indikátoraihoz kapcsolódhatnak. Fenntartható Fejlődési Keretrendszer és annak gerincét képező célrendszer végrehajtása, azaz a világ fejlődési pályájának fenntartható irányba állítása az ENSZ eddigi egyik legnagyobb vállalkozása. A keretrendszer alapjait a kiegyensúlyozott társadalmi fejlődés, a tartós gazdasági növekedés és a környezetvédelem képezik. A keretrendszer kialakításában és formálásában Magyarország a kezdetektől fogva meghatározó szerepet vállalt.

A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat, amely „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”.

Pályázati kategóriák:

14 - 17 éves korosztály
18 - 21 éves korosztály
22 - 25 éves korosztály

Témakörök:
vers
novella

Formai és terjedelmi követelmények:

A novellák hossza minimum 2000 leütés (kb. 1 A4 oldal), maximum 12 000 leütés (kb. 5 A4 oldal), Times New Roman 12-es betűtípus, 1,5 sorköz, 2,5 cm-es margók.
A versek maximális terjedelme az 5000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.
A formai és terjedelmi követelményektől, valamint a pályázati kiírás témájától nagyban eltérő művek kizárják magukat a pályázatból.

A pályázatot jeligével kell ellátni. Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint egy a pályázati kategóriának megfelelő nyilatkozatot a pályázathoz csatolni. Az adatlapok, nyilatkozatok elérhetők a hír végén található Letölthető fájlokban lévő dokumentumban.

A pályázatot egy példányban, zárt borítékban a pályázatkezelő részére a következő címre küldheted:

Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26.
Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. március 30. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy – a pályaművek minőségére figyelemmel – egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.

A pályázat díjazása kategóriánként

I. helyezett 100 000 Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezett 70 000 Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezett 50 000 Ft értékű vásárlási utalvány
A pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztásra előreláthatóan a Költészet Napján, 2020. április 11. (szombat) kerül sor.

A pályázati kiírás anyagát itt tudod letölteni.

Fejléckép: Laura Chouette / Unsplash
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Klíma, Energia és Mobilitás pályázati lehetőségek

Klíma, Energia és Mobilitás pályázati lehetőségek

A Horizont Európa program keretében.

Megvannak Az Év Irodája verseny shortlistesei

Megvannak Az Év Irodája verseny shortlistesei

A pályázatok már jelzik az irodapiaci fordulópontot, hiszen a COVID-19 miatt megkezdődött az újratervezés, a munkaterek átalakítása.

Lightning design, építőipar és young talents program a MOME-n

Lightning design, építőipar és young talents program a MOME-n

MOME x MDDÜ x Market x Be Light! – tudástranszferrel erősíti szakmai kapcsolatait a designegyetem.

Hirdetés