Hirdetés

Két nagyon erős külföldi projekttel nyit az Octogon utolsó 2019-es száma: a Dundee Design Museumot Kengo Kuma, a bordeaux-i MÉCA épületét Bjarke Ingels irodája tervezte. Rögtön utánuk mindannyiunk vágya következik: egy négyévszakos nyaraló a Balaton északi partján, a Reload Építészstúdiótól. Körbenéztünk a BudaPart első két átadott lakóépületénél (Vikár & Lukács Építész Stúdió), és az ózdi Újváros Téri Általános Iskola tornacsarnokában (Csontos Györgyi DLA, Mixa Stúdió), a Gyarmati Dezső Uszodában (Plant-Atelier Péter Kis), és még ezzel sem ért véget a sportvonal, mert bejártuk az Illovszky Rudolf Stadiont (Vasas, BIM Design), illetve a szegedi Szent Gellért Fórumot is.

140 oldal, színes


2 500 Ft

Előfizetőknek 1 460 Ft


A tartalomból

TÖLTSD LE A TELJES LAPSZÁMOT ITT!

KÜLFÖLD

 • Vadas József: Hullámzó sziklaszirt – A Dundee Design Museum – Kengo Kuma and Associates
 • Gyöngy Orsolya: Épület lendületben – A MÉCA épülete Bordeaux-ban – Bjarke Ingels Group

VILLA

 • Molnár Szilvia: Lebegés – Nyaralóépület a Balatonnál – Petőcz-Tóth Anikó, Csizmadi Péter DLA (Reload Építészstúdió)

ITTHON

 • Csatlós Hanna: Napimádó lakóházak – Átadás után a BudaPart első két lakóépülete – Vikár András DLA, Lukács István (Vikár & Lukács Építész Stúdió)
 • Martinkó József: Telepi Srácok – Az ózdi Újváros Téri Általános Iskola tornacsarnoka – Csontos Györgyi DLA
 • Bán Dávid: Úszóverseny kalapban – Átadták a Gyarmati Dezső Uszodát – Plant-Atelier Péter Kis, Tecton
 • Ujlaky-Gazdag István: Keresztlécek – Stadion kápolnával Szegeden – Vision Építésziroda, BORD Építész Stúdió

KKK

 • Mélyi József: Firmamentum és taktus – Farkas Anna firmamentuma
 • Botzheim Bálint: „East-Manhattan” – Bolla Zoltán: Újlipótváros építészete 1861-1945
 • Molnár Szilvia: A mester köszöntése – Építészettörténeti írások Guzsik Tamás emlékére
 • Molnár Szilvia: Hello Steel! – Pavilon a belvárosi Vörösmarty-emlékműnek – Hello Wood

IRODA

 • Vakli Tünde: Számok bűvöletében – A WorldQuant Iroda második üteme – Minusplus

ILLOVSZKY RUDOLF STADION (VASAS SC MELLÉKLET)

 • Martinkó József: Vörös és kék, véna és artéria – Az Illovszky Rudolf Stadion új épülete Angyalföldön – Kelemen Csaba (BIM Design)
 • Hegyi Iván: A Váci út és Lehel út között
 • Bán Dávid: Stadion családi léptékben


Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.Kapcsolódó cikkek

157 - 2020/1

157 - 2020/1

Megjelent az OCTOGON magazin idei első lapszáma, középpontjában a műemléképületekkel. Olvashattok többek között a Párisi Udvarról, a Magyar Nemzeti Múzeumról, a Millennium Házáról, a Tisza Lajos Irodaházról, az újjászületett Rumbach-zsinagógáról, a Puskás Ferenc Stadion műemléki átalakításáról vagy a felújított kaposvári Csiky Gergely Színházról – mindezekkel műemlék és építészeti kánon viszonyát, határpontjait keressük, és remélhetőleg hozzáteszünk a kortárs kultúra és a műemléki rekonstrukciók dialógusához.

2019/7-es lapszám

155 - 2019/7

A 155-ös lapszámunkban többek közt különleges villaépületekről írunk, a Normafánál például az ősi japán vallás, a sintó is megjelenik Halmos Sarolta épületében, a Káli-medencében már messziről, az útról látható Sajtos Gábor építészék új épülete, míg Szombathely Az év háza különdíjat nyert családi házzal büszkélkedhet immár a Singer Designnak köszönhetően. De van élet a villákon túl is: hiánypótló összeállítás jelent meg a Solar Decathlonról, Molnár Szilvia a FERRUM Irodaház forradalmi megoldásairól, Bán Dávid a salgótarjáni Beszterce tér felújításáról írt. A lapot egy igazán különleges munka zárja, a LAB5 jegyezte Experimental Living néven futó lakórész.  

MOME campus 2019

154 - 2019/6

A 154-es lapszám a MOME nagyszabású campusfejlesztéséről szól, és persze jóval többről is. Átláthatóságról, az építészeti divat ignorálásáról, kreativitásról, időről és persze a hallgatókról, akik szintén hangsúlyosan jelennek meg az idei hatodik OCTOGON magazin hasábjain. 

Hirdetés