Hirdetés

Egyben segítene hasonló profilú vállalkozások elindításában is.

Hirdetés

Íme a fenntartható építőipari megoldások egyik úttörője: a kanadai Halifax területén tevékenykedő Goodwood Plastic Products Ltd. összegyűjti a város újrahasznosítható műanyagának 80 százalékát, és építőelemeket készít belőlük (a maradék 20 százalékot pedig más területeken hasznosítják újra). A céget 2018-ban alapította Dan Chassie, amikor látta, hogy a műanyag hulladék kezelése sokszor mekkora probléma, és mennyire tanácstalanok a helyi hatóságok a felhasználásukat illetően. Fotó: Mike Chassie

A műanyag „fűrészáru” fúrható, szögelhető és ragasztható akárcsak fából készült társai, az építőanyag a piknikasztaltól kezdve a parkban lévő padokon át a mezőgazdasági struktúrákhoz is jól hasznosítható.

A Goodwood neve először tavaly decemberben vált ismerté, amikor összeállt a Sobeys élelmiszerbolt-hálózattal, amelynek egyik parkolóját a környék hulladéklerakóiból származó műanyaggal burkolták le. A Goodwood alelnöke, Mike Chassie bízik abban, hogy tevékenységük hatására sok hasonló profilú vállalkozást indítanak majd el a régióban, amihez a Goodwood az üzleti modellt, tudást és tapasztalatot tud szállítani másoknak: „A műanyaggal rengeteg dolgunk van, nem fog eltűnni, ellenben meg kell találni a módját annak, hulladék helyett hogyan tekinthessünk rá erőforrásként – ezért jött létre a Goodwood.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Tiszai PET Kupa már jóval több, mint egy hulladékgyűjtő kezdeményezés

A Tiszai PET Kupa már jóval több, mint egy hulladékgyűjtő kezdeményezés

A Palackorrú Lebegő Kikötő projekt keretében a folyón összeszedett hulladékból kikötőt építettek. 

Újra itt a Műanyagmentes Július

Újra itt a Műanyagmentes Július

Bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának mellőzését.

Hőre és fényre változó innovatív designmaszkok a MOME-tól

Hőre és fényre változó innovatív designmaszkok a MOME-tól

Ne csak kötelező nyűgként tekintsünk a maszkokra!

Hirdetés