Újabb irodaház cserélt gazdát a Corvin-negyedben

A Corvin Sétány ötödik irodaépületét is értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára.

Magyarország eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakciója keretében a Corvin Sétány ötödik irodaépületét is értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára. Az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap vette meg a Corvin Technology Park irodaházat a cégcsoporttól. A tulajdonosváltással közel 100 000 négyzetméter irodaterületre bővül az OTP Ingatlan Befektetetési Alapkezelő által kezelt ingatlanok portfóliója a Corvin Sétányon.

Az összesen 27 300 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaház a Corvin Sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába kerülő épület első üteme 14 300 négyzetméter, a második 13 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. A komplexum második ütemének átadása idén novemberben várható. Az első ütem értékesítése lezárult, a második fázis megvásárlásáról pedig adásvételi szerződést kötöttek a felek.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. 2017-ben indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az Alap korábban a 25 000 négyzetméter alapterületű Skypark irodaházzal bővítette portfólióját, amelyet szintén a Futureal-csoport épített, a Corvin Sétányt keletről határoló épülettömb első elemeként. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap 2018 novemberében vásárolta meg a sétány már korábban felépült irodaházait, így a Corvin One, a Corvin Towers és a Corvin Corner épületeket.

„A Corvin-negyed kétségtelenül egy dinamikusan fejlődő városrész Budapest belvárosa közelében. Épp ezért fordítunk kiemelt figyelmet a területre. A tavaly novemberi tranzakciót követően most újabb nagy értékű szerződést kötöttünk. A Corvin Technology Park prémium kategóriájú épülete az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap portfoliójába tartozik mostantól” – nyilatkozta a tranzakció kapcsán Dr. Tóth Nándor, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A Corvin Technology Parkkal kiegészülve az ’A’ kategóriás irodaépületek összterülete a Corvin Sétányon hamarosan már meghaladja a 100 000 négyzetméteres bruttó területet. A Corvin Technology Parkot a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték. Az irodakomplexum megfelel a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek, de építésénél nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására is. Ennek jegyében az épület földszintjén belső kertet, legfelső szintjén pedig tetőteraszt alakítanak ki. Emellett hővisszanyerő gépészeti rendszerrel, biciklitárolókkal, zuhanyzókkal, víztakarékos szaniterekkel, valamint elektromosautó-töltőkkel is felszerelik. Az épület tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, és a biztonságos áramellátás is.

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mintatervek készülnek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Mintatervek készülnek az építészeti hagyományok megőrzéséért

Az online katalógus az építkezni vágyó családokat segíti majd.

Közösségi lakópark épül a Lehel tér szomszédságában

Közösségi lakópark épül a Lehel tér szomszédságában

A Park West a belváros közelségét preferáló, környezettudatos fiatalok és aktív életmódot folytatók otthona lesz.

Így nézne ki a megújult Városmajori Szabadtéri Színpad

Így nézne ki a megújult Városmajori Szabadtéri Színpad

A pályamű a szabadtériségre, és a parkkal, természettel kialakított kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

Hirdetés