A Parkl Business az Év PropTech Megoldása

A hazai ingatlanpiacon is egyre nagyobb a kereslet a digitalizáció-alapú technológiák iránt.

A nemzetközileg is elismert hazai startup, a Parkl fejlesztését is díjazták február végén a Real Estate Awards-on a Vigadóban, ahonnan a cég az Év PropTech Megoldása elismerést vihette haza. A Parkl Business csomagszolgáltatása még 2019 végén vált elérhetővé a KKV-k és nagyvállalatok számára, rövid időn belül pedig olyan referenciára tettek szert, mint a Fundamenta, akik megrendelésére a Hillside Irodaházban is működik már a szolgáltatás.

Az optimalizáció a kulcs

A mai nagyvárosok egyik legnagyobb problémája a parkolás, a helykeresés az utcákon, illetve a parkolóházakban, ráadásul a parkolás az üzleti életben is kulcsszerepet játszik. Az irodaházakban uralkodó káosz feloldására hívta létre a Parkl tavaly év végén a Business szolgáltatását, amit idén a szakmai zsűri is elismert.

Az irodai parkolás digitális kezelésének lényege, hogy a vállalatok regisztrálni tudnak a Parkl rendszerébe és céges parkolásaikat, elektromos töltéseiket tudják kezelni, valamint saját irodai parkolójukat is menedzselhetik. Így az irodaházban dolgozó alkalmazottak és az oda érkező vendégek parkolásai egy online felületen keresztül egyszerűen kezelhetővé válnak.

Fotók: Iroda.hu

Ennek értelmében a Parkl meglévő parkolási rendszerekhez igazodva innovatív parkolási algoritmusaival optimalizálja a parkolóhelyeket. 

Az alkalmazáson keresztül a dolgozók figyelemmel kísérhetik a szabad pozíciók alakulását, mindig találnak maguknak parkolóhelyet ezzel megkönnyítve az irodaházakban érezhető parkolási nehézségeket, valamint a nagy átjárás okozta káoszt.

A módszer segítségével az irodaház garázsa „okosítható”: valós időben jelzi a szabad helyeket, hatékonyabbá téve az üzemeltetést.

A digitalizációban a jövő

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén minket tiszteltek meg az Év PropTech Megoldása elismeréssel. Ez a díj két fontos dologra világított rá a szektorral kapcsolatban. Egyrészt megerősített minket abban, hogy a digitalizáció egyre nagyobb szerepet tölt be már a hazai ingatlanpiacon is, ami rengeteg lehetőséget jelent a későbbiekben. Másrészt pedig szemmel látható, hogy a technológiai újdonságokra való nyitottság is folyamatosan növekszik. Ez pedig a mi munkánkat és fejlesztéseinket is támogatja” – nyilatkozta Somogyi Zsolt, a Parkl Digital Technologies Kft. alapító-tulajdonosa.

Mit jelent a Property Technology?

A PropTech megoldások egyre nagyobb teret kapnak a hazai ingatlanfejlesztésben. A Property Technology digitalizáción alapuló technológiák alkalmazásával az ingatlanfejlesztők, üzemeltetők és bérlők számára lehetővé teszi a hatékonyabb és értéknövelt működést. Ennek létjogosultságára pedig már egyre több piaci szereplő rájött, és alkalmazza is tevékenysége során, legyen szó gyors check-in szolgáltatásról, smart ügyfélélményről, vagy az irodaházakhoz tartozó parkolás menedzseléséről.

A Real Estate Awardson többek között ezt a kategóriát, valamint a legnagyobb és legjelentősebb kereskedelmi - és lakó ingatlanpiaci vezetők, ingatlanfejlesztők, ingatlanüzemeltetők szereplőit díjazták február végén.

Forrás: Iroda.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az épített környezet szépségei fotópályázat

Az épített környezet szépségei fotópályázat

A Magyar Építész Kamara kiírásában.

Ezüstöt nyert a Telekom székház szerethető és humoros normarendszerével a HD Group az A 'Design Award-on

Ezüstöt nyert a Telekom székház szerethető és humoros normarendszerével a HD Group az A 'Design Award-on

A HD Group kreatív csapata kiemelkedően ötletes megoldással alkotta meg a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának vizuális jelrendszerét.

Zöld kötvények az ingatlanpiacon

Zöld kötvények az ingatlanpiacon

Milyen forrásokból teljesülhetnek az EU és Magyarország épületállományra vonatkozó klímacéljai?

Hirdetés