Hirdetés

Távmunkában az ARCHICAD felhasználók ingyen elérhetik a BIMcloud-t.

Hirdetés

A nemzetközi egészségügyi vészhelyzet ideje alatt is támogatni kívánja a szoftverhasználóit a Graphisoft SE., az ARCHICAD és a BIM (épületinformációs modellezés) alapú építőipari megoldások kifejlesztője. A vállalat felhőmegoldása, a BIMcloud, amely távmunkában is biztosítja az építészek, a tervezők és az építőipar más szereplői számára a folyamatosságot világszerte 60 napig ingyenes hozzáférhető az ARCHICAD felhasználók számára. A hozzáférés a vállalat új webshopján keresztül érhető el. 

A Graphisoft BIM tervező szoftvere, az ArchiCAD a legelterjedtebb a magyar építész szektorban, ezért a vállalat számára különösen fontos, hogy az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt segítsen felhasználóinak a gyors és zökkenőmentes távmunka átállásban.

A BIMcloud az ARCHICAD-alapú csapatmunka felhő alapú támogatása, amely gyors, egyszerű használni, nemzetközi keretek között is megteremti a valósidejű közös munka lehetőségét az építőipari projekt méretétől, a csapat helyszínétől és méretétől, valamint az internet sebességétől függetlenül.

Nem igényel külön beruházást, könnyű telepíthetősége és skálázhatósága miatt a BIMcloud kiemelkedő eszköze a távoli együttműködésnek, különösen most, amikor számos tervező nem tud hozzáférni az irodai kapacitáshoz. A BIMcloud az iparág első és technológiailag legfejlettebb csapat-együttműködési megoldása egyedülálló szabadalmaztatott „Delta Server” technológiával.

A tömeges távmunkaigény kialakulása miatt döntött úgy a Graphisoft vezetősége, hogy segítséget nyújt szoftverfelhasználóink otthoni munkavégzésük kialakításához, és világszerte ingyenes, 60 napos vészhelyzeti hozzáférést kínál a BIMcloud Service szolgáltatásához. A megoldás korábban a vállalat nem minden piacán volt elérhető, de a hozzáférést kiszélesítették és elérhetővé tették a nemzetközi regionális adatközpontjaik hálózatán keresztül bármely felhasználójuknak.

„A tervezői munkafolyamatok tömeges távmunka átállításának első napjaiban jelentősen megnőtt nálunk és  partnereinknél a technikai megoldások iránti érdeklődés – mondja Reicher Péter, a Graphisoft régiós vezetője. – Sokaknak segítettünk a Graphisoft vészhelyzeti megoldásaival. A piaci szereplők pedig most szereztek tapasztalatot arra, hogy a Graphisoft BIMcloud alapú informatikai rendszere zökkenőmentes távmunkavégzést tesz lehetővé. A visszajelzések alapján a magyar ARCHIiCAD felhasználók 1-3 nap alatt állították át rendszerüket, ami arra utal, hogy az elmúlt években elindult egy jelentős informatikai fejlesztés a hazai tervező piaci szereplők között.”




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Létesítmények „okos” felkészítése a gazdasági újraindulás idején

Létesítmények „okos” felkészítése a gazdasági újraindulás idején

Épületinformáció-menedzsment az Arteriornál.

Óriási változás előtt a hazai építőipar

Óriási változás előtt a hazai építőipar

Minden eddiginél magasabb szintre emelik a teljes ágazaton belüli szoftveres együttműködést.

BIM-tervezés otthonról? Miért ne?

BIM-tervezés otthonról? Miért ne?

A Reviztóval maradhatsz a megszokott tervező-szoftverednél, elég néhány apróságot megtanulnod. 

Hirdetés