Hirdetés

Visszatérnek a villamosok a prágai Vencel-térre

Teljesen megújítják a cseh főváros ikonikus terét. 

A kalózpárti prágai városvezetés már korábban eldöntötte, hogy felújítják a cseh főváros szívében található – szinte minden Csehországba érkező turista által felkeresett – Vencel teret.

A cseh főváros ikonikus tere meglehetősen lepukkant az elmúlt években, a statisztikák szerint a téren és környékén is magas a bűnözés aránya.

A városvezetés eldöntötte, teljesen rehabilitálja a teret. A villamosok, amelyek a nyolcvanas évek elejéig a tér közepén jártak, a jelenlegi autóút helyett térnek vissza, a tér felső részében.

Ezen kívül jelentősen szélesítik a gyalogosjárdákat, és fákkal ültetik be a tér két oldalát a villamospálya mentén. A terület rendezésére kiírt pályázatot még tíz évvel ezelőtt nyerte meg a Cigler-Marani tervezőiroda. A kivitelezési munkák 2022-ben kezdődnek meg, és egy évig tartanak majd.

A Dotoho szerint a téren több lesz a fa, az átmenő gépkocsiforgalom pedig csökkeni fog, ha a tér északi részén föld alá viszik a városon keresztül húzódó autópályát is, amitől a tér hangulata is jelentősen átalakulhat.

Fotók: Facebook.com/Dotoho
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Növények poézisa

Növények poézisa

A „Poetizer” – költészeti témájú közösségi oldal – irodái Prágában.

Intenzív és visszafogott

Intenzív és visszafogott

Közösségi kert és szolgáltatóközpont Debrecen városközpontjában – Szűcs Ágnes diplomamunkája.

Nincs találat!

Hirdetés