Hirdetés

A Reform 1918 projekt megőrzi az épület történelmi örökségét és modern külsővel frissíti fel. 

A Karlen + Clemente Argentínában alakított át egy 1918-ban épült rezidenciát, egyaránt figyelembe véve a meglévő értékeket és a kortárs igényeket. Minimalista beavatkozások, finom szerkezeti elemek, rusztikus báj. 

 

 

A magánrezidencia az argentínai Córdobában, a Tercer Usina-tó előtt helyezkedik el egy vadregényes területen. Az építészeti stúdióra jellemzően a homlokzati kialakítás tisztasága határozza meg az épületet. A látszóbetonból és üvegből álló külső burok összhangban áll a belső terekkel, amelyek egyszerre tűnnek kolostorszerűnek, fényűzőnek és légiesnek.

 

A felújítás szembe állítja a régit az újjal, mind anyagok, mind a koncepció terén, mindkét korszak megértésére törekedve. 

 

A látszólag egyszerűnek tűnő lakás két részből áll: az új tömbben a szociális funkciók kapnak helyet, átlátható homlokzatán keresztül zavartalan kilátással a tóra, míg az eredeti épületben a hálószobák és a kiszolgáló helyiségek találhatók. A három hálószobából zónát díszítő anyagok texturális tulajdonságai jellemzik.

A kiszolgáló zóna egy konyhát foglal magában, amely a régi bejárati ajtón keresztül csatlakozik a nappali-étkezőhöz. A nappali-étkező egy galériás tér, amit egy dinamikus fém pergola egészít ki, párbeszédben a külső tájjal. A térbeli elrendezés egy új bejáratot jelölt ki, amely egy „külső csarnokból” áll, a meglévő ház térfogatához igazodva. Az új épületrész a nyitott területek dinamikus, tiszta formáival és hatalmas ablakaival nyer megkülönböztetést. 

 

 

Anyagok terén a deszkákkal keretezett látszóbeton, a fekete alumínium és az üveg dominál, hogy csökkentsék az épület vizuális súlyát. A szabadtéri közösségi tér fénypontja a vízszintes betonlap, amely egyszerre nyers, mégis hívogató hangulatot áraszt. Csakúgy, mint a Reform 1918 projekt egésze. 

 

 

Karlen + Clemente | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Családi ház, ahol csavartak a megszokott megoldásokon

Családi ház, ahol csavartak a megszokott megoldásokon

Női és férfi ízlés összehangolásából születik egységes, harmonikus otthon Zuglóban.

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Hogyan alakíthatnánk lakóházzá irodákat?

Az irodapiacot kategóriákra bontva találni megfelelő típust.

Minden eddiginél nagyobb haladékot kaptak a Közel Nulla Energiaigényű épületek

Minden eddiginél nagyobb haladékot kaptak a Közel Nulla Energiaigényű épületek

A korábbi fél év haladék után most már másfél évnél járunk.

Hirdetés