Hirdetés

Hajléktalan és lakhatási szegénységben élő embereket támogat a MINUSPLUS 

A Pintér Galéria szakmai vezényletével rendezték meg 2022. június 20-án este a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában a MINUSPLUS építész-és designer iroda Utcamínusz Pluszlakás Jótékonysági Árverése. Az apropó, hogy a MINUSPLUS - az idei Év Irodája versenyen az Év Belsőépítész cége díj nyertese - 20 éves születésnapi évfordulójának alkalmából felkérte kollégáit, hogy válasszák ki kedvenc projektjüket és hozzanak létre egy ahhoz kapcsolódó, saját művészeti alkotást. Mivel építészeti szemléletükben is fontos szerepet játszik személyes hitvallásuk, miszerint a biztonságos lakhatás alapvető feltétele a méltóságteljes életnek, ezért úgy döntöttek a tárgyakat egy jótékonysági eseményen árverezik el. 

 

 

Mind a 19 kalapács alá került műalkotás gazdára talált, amelyhez hozzáadódtak az alkotók kifejezetten erre az alkalomra készített ajándéktárgyai, így összesen 1.015.000 forintos adományösszeg gyűlt össze. A MINUSPLUS csapat az teljes bevételt az Utcáról Lakásba! Egyesület részére ajánlotta fel hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek támogatására. 

 


Az Utcáról Lakásba! Egyesület célja, hogy minél több közterületen élő hajléktalan ember költözhessen szociális bérlakásba, és azok is biztos otthonra találjanak, akik a piaci áron nem tudnának lakást bérelni. A szervezet együttműködve önkormányzatokkal és magánemberekkel, szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, egyelőre Budapesten. Lakóik száma 2022-ben elérte a 100-at, albérlet-támogatott lakóik száma pedig a 300-at. Az Egyesület éves költségvetése 100 millió Ft körül mozog, amit igyekeznek pályázatokból, magán- és céges adományokból és alapítványi donációkból fedezni – ebben a munkában nyújtott segítséget a MINUSPLUS csapat adománya. 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Innovátor, kultivátor, rekreátor: a Nanavízió és a minusplus különdíjas terve a Nagyvásártelepre

Innovátor, kultivátor, rekreátor: a Nanavízió és a minusplus különdíjas terve a Nagyvásártelepre

A Nanavízió és minusplus közös koncepciója a Nagyvásártelepre.

Rangos díjat kapott a Hillside Offices-beli egészségügyi központ

Rangos díjat kapott a Hillside Offices-beli egészségügyi központ

A Wáberer Medical Center a BigSEE Interior Design Award tulajdonosa lett.

Hirdetés