Nobu Hotel nyílt Varsóban.

Nobu Hotel nyílt a lengyel fővárosban, amely két épület összeépítésével ötvözi az 1920-as évek art deco stílusát a mai modern építészettel. Az Oscar-díjas Robert De Niro, Nobu Matsuhisa japán séf és Meir Teper vállalkozó közös projektjeként megvalósult, 117 szobával és lakosztállyal rendelkező, exkluzív ötcsillagos szálloda Varsó kulturális negyedében, a Mokotów-ban található.

A megközelítőleg 21,8 millió eurós projekt építési munkálatai 2017-ben kezdődtek, a szálloda idén augusztus 3-án nyitotta meg kapuit a világ minden tájáról érkező vendégek előtt. A Nobunak jelenleg csaknem 40 étterme van világszerte, és az étteremlánc sikere nyomán a Nobu alapítói úgy döntöttek, luxusszállodákat is létrehoznak a világ különböző nagyvárosaiban: London, Miami, Las Vegas és Malibu után Varsóban nyitották meg a 12. luxusszállodájukat.  

A szokatlan, trapéz alakú, elcsúsztatott szintekből álló üvegépület már ránézésre is különleges, egyedi jellegét mégis a zúzott üvegből készült üvegfelületei adják, amik anélkül zárják ki a külvilágot, hogy bentről a vendégeknek le kellene mondaniuk Varsó látványáról. A szálloda az egykori Rialto Hotel helyén épült, történelmi épületek ölelésében, ami az építészek részéről óvatos megközelítést tett szükségessé. A megoldás az lett, hogy a Rialto eredeti épületét egy klasszikus szárnnyá alakították át, és ezt bővítették ki egy kortárs új szerkezettel.

A modern épületrészt a lengyel Medusa Group építésziroda és a kaliforniai Studio PCH tervezte. A szálloda háromrétegű ablakait a Vitroterm-Murów cég szállította, a hatalmas üvegfelületeket alig észrevehetően egészítik ki a Swisspacer melegperemes távtartói, melyek a lehető legjobb szigetelést biztosítják. A szálloda összes közösségi terében a Grzegorz Jankilewicz Gyűjteményből származó modern lengyel művészek alkotásait díszítik, így az épületben a japán konyhaművészet mellett ízelítőt kaphatunk a kortárs lengyel művészetből és az 1920-as évek varsói építészetéből is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Honnan jön a lengyelországi tüntetések villám szimbóluma?

Honnan jön a lengyelországi tüntetések villám szimbóluma?

A jelképet Ola Jasionowska grafikus tervezte még 2016-ban.

Üveghomlokzat, gyémántalakzat

Üveghomlokzat, gyémántalakzat

Tükröződő és tükröződésmentes üvegezéssel játszottak a Cumulus Architects építészei a Marriott egyik legújabb, bukaresti hotelépületén.

Dunaparton, műemléképületben – ilyen hotelekkel gazdagodott Budapest az elmúlt években

Dunaparton, műemléképületben – ilyen hotelekkel gazdagodott Budapest az elmúlt években

Ami közös bennük: mindegyik prémium minőségben készült és gazdag történelmi múltat hordoz.

Hirdetés