Minimalista elegancia: a Concorde HillSide-i irodája

A belső elrendezés kialakításakor a tágasság mellett fontos szempont volt a panoráma is.

A befektetési szolgáltató munkatársai a HillSide-ba költözéssel megkapták a régóta várt tágasabb irodát, bónuszként pedig a lenyűgöző panorámát is. A tájban nem csak belülről lehet gyönyörködni, de szinte a részévé is válhatnak a dolgozók a megbeszéléseken, fogadásokon. A cikk eredetileg az OCTOGON Magazin 150-es (2019/2-es) lapszámban jelent meg.

A Concorde Értékpapír Zrt. már jó ideje kinőtte korábbi központját, így a tágas HillSide-i irodába való költözés jelentős lépés a cég életében. A jelenlegi iroda nagyjából 120 munkatársnak biztosít kényelmes munkahelyet, amelyhez az eddiginél jóval nagyobb alapterületre volt szükség.

A belső elrendezés kialakításakor a tágasság mellett fontos szempont volt a panoráma is: míg az előző központban a szép kilátás csak néhányaknak adatott meg, most minden részleg gyönyörködhet a hegyek és a város nyújtotta látványban.

A korábbi irodához képest a HillSideban egyedül a nagy belmagasságot hiányolták, amit az álmennyezet részleges megbontásával végül itt is sikerült elérni. Ehhez a tágas térhez a belsőépítészek egy minimalista, indusztriális hangulatú design-t álmodtak meg. A koncepcióba a kibontott álmennyezet alól kikandikáló, feketére festett gépészeti elemek is remekül illeszkednek. Az egész irodában végigvonulnak a grafitszürke felületek, mint a padlószőnyeg, a falborítások, vagy a rendkívül impozáns, geometrikus betontömböt idéző recepció.

Hogy a rendszeresen visszaköszönő szürke felületek ne váljanak egyhangúvá, a letisztultságot néhány színes kiegészítő és növényzet segítségével sikerült megtörni.

A jó idő beköszöntével az új iroda egyik legnépszerűbb része valószínűleg a terasz lesz, amelyből ráadásul kettőt is kialakítottak.

Az egyik a munkaterületek felől nyílik, és kifejezetten a dolgozók számára nyújt pihenési lehetőséget, relaxációt, társasági kapcsolódást. A másik terasz reprezentatív célokat szolgál, megközelíthető a tárgyalóból, a recepcióról, sőt az igazgatói irodából is, fogadásokra és megbeszélésekre egyaránt alkalmas. A vállalat korábbi kis teakonyhájához képest a HillSide-ban létrehozott hatalmas ebédlő szintén minőségi lépés a munkavállalói környezet szempontjából. Akárcsak a terasz, ez a tér is kiválóan alkalmas arra, hogy akár különböző részlegek munkatársai találkozzanak és szocializálódjanak, információt cseréljenek. Az ilyen közösségi terek szerencsére ma már egyre több cég életében megjelennek, ahol a vállalat vezetői új típusú, modern munkahelyet szeretnének kialakítani a dolgozók számára.

A 150 - 2019/2 lapszámot teljes egészében itt töltheted le, ingyen, pdf formátumban.

A lapszám teljes tartalomjegyzékét itt találod.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Fenntartható, egészséges és jövedelmező irodaépületek építése 10 egyszerű lépésben

Niczki Tamás (TIBA Stúdió) ArchDailyre írt dolgozatának magyar átirata.

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

Így érvényesíthető a biztonságos távolságtartás az irodában

A Weston Williamson + Partners építészirodának a biztonságos közlekedésre is van ötlete.

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Változhatnak előnyükre az irodaépületek a koronavírus-járvány hatására?

Niczki Tamás, a TIBA Építész Stúdió tervezőjének írása.

Hirdetés