A létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat. 

Július 13-án átadták a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot, melyben beltéri és szabadtéri kiállítás is várja a látogatókat. 

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója az átadóünnepségen elmondta, a Lóczy-barlang látogatóközpont 273 millió forintból valósult meg annak a 402 millió forintos beruházásnak legjelentősebb elemeként, amelynek keretében fejlesztették a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, a salföldi majort és a Tapolcai Tavasbarlangot is. 

A Balatonfüred központjától gyalogosan félórás sétával érhető el a Tamás-hegy nyugati oldalában 1882-ben feltárt és 1934-ben megnyitott Lóczy-barlang, amit a Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosról neveztek el. A Pápai Építész Stúdió tervei alapján megépült új fogadóépületben, amelyhez egy 50 négyzetméteres fedett terasz is épült,  240 négyzetméteren interaktív kiállítás mutatja be a barlangot és a térség földtani, természeti értékeit. A látogatóközpontban a nemzeti parkbeli termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé várja a látogatókat, és kialakítottak egy geológiai tanösvényt is.

A balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont 2021. július 17-től naponta 10.00-18.00 óráig látogatható.

 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meglepő a LEED-minősítésű projektek országonkénti toplistája

Meglepő a LEED-minősítésű projektek országonkénti toplistája

Közzétette a LEED-minősítésű épületek országonkénti toplistáját a WGBC (World Green Building Council). Kína első helye talán kevésbé meglepő, de bőven vannak érdekességek a mezőnyben.

Végiglapozhatjuk Paul Klee jegyzetfüzeteit

Végiglapozhatjuk Paul Klee jegyzetfüzeteit

A Zentrum Paul Klee ingyen elérhetővé tette a svájci grafikus 3900 oldalnyi jegyzetinek jelentős részét. Klee ezen jegyzetek alapján tanított a Bauhaus-iskolában az 1920-as években.
Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Négy és fél év után befejeződött a Párisi Udvar rekonstrukciója. A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató munka látványos eredményt hozott.
Hirdetés