A jövőben V4+ címmel szervezik majd, egy-egy további ország (például Svájc) bevonásával.

A Lengyel Építőművészek Szövetsége (SARP) meghívására Krakkóban tartott elnöki tanácskozást a V4 Építészeti Társulás vezetősége – írta a Magyar Építőművészek Szövetsége Facebook-oldala.

A tanácskozáson jelen volt Bohdan Lisowski, a SARP új elnöke, Juraj Hermann, a Szlovák Építőművész Szövetsége (SAS) elnöke, Oleg Haman, a Cseh Építőművész Szövetség (OA) elnöke, Mark Kaszynszki, a Krakkói terület SARP elnök, valamint Jerzy Grochulsky (SARP) UIA Tanácstag, Mikó László, a MÉSZ Külügyi Bizottságának megbízott vezetője és Borsos András „V4 Családi házai” kurátora.

Fotó: MÉSZ

A tanácskozás résztvevői megegyeztek, hogy a jövőben a „V4 Családi házai” vándorkiállítást kiterjesztik, és V4+ címmel szerveznek vándorkiállítást, egy-egy további ország (pl. Svájc) bevonásával. Egyetértettek abban is, hogy minden kiállítás helyen a hazai építészek mellett meghívnak további kiállítókat is valamelyik másik V4 országból.

Felmerült az elmúlt 12 évet összegző könyv elkészítésének gondolata is a Visegrádi Alap támogatásával. A nemzetközi kérdésekben a jelenlevők megtárgyalták az ezévi UIA Közgyűlés és Világkonferencia (Rio de Janeiro) előkészületeit, és a lehetséges közös V4 megjelenés lehetőségét. Az ülés résztvevői legközelebb március elején találkoznak Budapesten az UIA II régió elnöki tanácskozásán és a MÉSZ Nemzetközi Kongresszusán. A hatékony elnöki ülést követően a résztvevők meglátogatták a Czartorsky hercegi Múzeumot. Köszönjük a vendéglátást a SARP Krakkói területi szervezetének.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Negyven épülettel bővült a Magyar Modern adatbázis

Negyven épülettel bővült a Magyar Modern adatbázis

A MÉSZ gyűjteménye az előttünk élt magyar építészek munkáinak értékeire hívja fel a figyelmet.

100 modern magyar épületet tett közzé a MÉSZ

100 modern magyar épületet tett közzé a MÉSZ

Az adatbázis elindításának alapját a Magyar Építőművészet (MÉ) 1958–1979 között megjelent számai adják.

Balázs Mihály és Nagy Bálint kapta a Kotsis Iván-érmet

Balázs Mihály és Nagy Bálint kapta a Kotsis Iván-érmet

A MÉSZ keddi díjátadóján.

Hirdetés