Új Kulturális és Turisztikai Központ Kínában.

Xinxiang város új kulturális és turisztikai központja hiába árasztja a jégkristályok hűvösségét, mégis ellenállhatatlanul hívogat nappal és esti fényben is. Qiang Zou (Zone of Utopia) és Mathieu Forest munkája sejtelmes világítótoronyként emelkedik a tó partján, új fókuszt adva a városnak.

 

 

A Xinxiang Kulturális Turisztikai Központ a város új turisztikai negyedének építészeti ikonja, amelyet a téli sportoknak szentelnek majd. A meghökkentő design kilenc, egymáson elfordított kockából áll, melyek üveg homlokzatán kusza jégkristályok képe jelenik meg, takarva az épület belsejét.

Úgy feltűnő, hogy közben rejtőzködik – mondják művükről az építészek.

A rozsdamentes acél kapcsolatokkal kialakított mart mintás üvegfalak minimál designja egyszerre idézi a törékenységet és a szilárdságot. A kilenc kocka mindegyike nagyjából tizenhét méter magas, minden homlokzat más-más képet mutat az épületről. A fő gyalogos bejáratnál keskeny függőleges bevágás hívogatja a látogatókat a központba.

A homlokzatok megjelenése és áttetszősége a természetes megvilágítás típusától függően változik, a napszaknak, az évszakoknak és az időjárásnak megfelelően. Az épület az idő múlásával folyamatosan változtatja megjelenését, éjszaka világítótoronyként vonzza a tekintetet.

 

 

Építészek: Zone of Utopia / Qiang Zou + Mathieu Forest
Megbízó: Henan Zhongzhixiang Real Estate Co., Ltd
Program: Szórakoztató, Wellness és Kereskedelmi Komplexum, Hotel.
Alapterület: 12 149 m²
Fotók: ArchExist.

 

 

Forrás: Zone of Utopia

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hópelyhet idéz és a várost is szervezi egy új reptér Kínában

Hópelyhet idéz és a várost is szervezi egy új reptér Kínában

A harbini reptér leendő hármas terminálját az ember, a természet és a helyi igények funkcionális kiszolgálására tervezte a MAD Architects.
Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Két robotkaros 3D nyomtatóval, mindössze 450 óra alatt nyomtattak egy több mint 26 méter hosszú gyalogoshidat Kínában. A számítások szerint a hagyományos építésnél 33 százalékkal került kevesebbe printelni. 

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Gábor az építészet és technológia viszonyáról beszélt a Keletiek Nyugaton, nyugatiak Keleten: Építészkongresszus 2019 konferencián.

Hirdetés