Hirdetés

A kérdőívet kitöltők nagy többsége egyetért a villamosvonal meghosszabbításával, de sok növényt látna szívesen a vonalon.

Közzétette a Budai Fonódó villamoshálózat folytatásáról szóló kérdőív eredményeit a Budapest Fejlesztési Központ. A kitöltők döntő többsége pártolja a vonal meghosszabbítását, ugyanakkor füvesített pályát, fasort is szeretne mellé, és fontosnak tartja a gyalogos és kerékpáros közlekedést.

A Budai Fonódó villamoshálózat második ütemében a Duna partján épül új vonal a Szent Gellért tértől délre, a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon át a Kopaszi-gát térségéig. A végállomás a Budafoki útnál lesz, a vonal csatlakozik majd a Déli Körvasút új, Nádorkert megállójához is.

A BFK a tervezés megkezdése előtt egy rövid kérdőíven kérdezte az újbudaiakat, a BME vagy ELTE itt tanuló hallgatóit és tanárait, az Infoparkban dolgozókat, a Kopaszi-gát térségébe költözőket vagy már ott élőket és minden érintettet, mit gondolnak az új villamosvonalról, és mi a véleményük a környező közterületek átrendezésének prioritásairól.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb CAF-villamos Budapesten

Újabb CAF-villamos Budapesten

Idén már a hetediket adták át.

Mamutmaradványokat találtak magyar régészek egy osztrák autópálya építésénél

Mamutmaradványokat találtak magyar régészek egy osztrák autópálya építésénél

És az első Homo sapiens vadászokról is előkerültek részletek az A5-ös autópálya építésénél.

Hirdetés