Enyhít a koronavírus hatásain az Építész Kamara

Természetesen a járvány hazai építészszakmát érintő gazdasági hatásairól van szó.  

A Magyar Építész Kamara online felmérést készített a koronavírus-járvány hatásairól. A kérdőívet a szakmagyakorlók mintegy harmada kitöltötte, a kamara pedig elemezte a kapott adatokat, és már el is juttatta a döntéshozóknak a javaslatait, amelyek tompíthatják a járvány negatív következményeit, és segíthetnek visszatérni a járvány előtti gazdasági növekedéshez.

A MÉK a napokban online felmérést végzett a koronavírus-járvány hatásairól. A szakmagyakorlók teljes körét kérdezte arról, mit tapasztalnak a gyakorlatban, mik a kilátásaik és milyen intézkedéseket tartanának szükségesnek a járvány negatív hatásainak enyhítésére. Mint írják,

a 9685 aktív szakmagyakorló közel harminc százaléka, 2777 ember válaszolta meg a kérdőívet, ezt az aktivitást ezúton is köszönjük minden kitöltőnek!

A kérdőív vállalkozásokra és alkalmazottakra vonatkozó felmérési adatai, grafikonjai, valamint az egyes kérdésekre adott válaszok elemzése is elérhető a kamara honlapján.

Önmagában a gyors felmérés és a kitöltők nagy száma is jelentős lépés, ám a MÉK ezen felül az eredmények alapján máris jelezte a járvány okozta negatív jelenségeket a döntéshozók felé, igyekezvén mérsékelni a folyamat negatív hatásait mind a gazdaságra, mind az építőipari ágazatra, mind pedig a tagjaira.

A kamara reméli, hogy az elemzés alapján kidolgozott javaslatai „biztosítékot nyújthatnak arra, hogy a járvány elmúltával a gazdaság mielőbb talpra tud állni, és közös erővel vissza tudunk térni a járvány előtti időszak gazdasági növekedési pályájára”.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az épített környezet szépségei fotópályázat

Az épített környezet szépségei fotópályázat

A Magyar Építész Kamara kiírásában.

Idén is kiosztják az Év háza pályázat díjait

Idén is kiosztják az Év háza pályázat díjait

Két abszolút fődíjat, valamint két szakmai és öt támogatói különdíjat osztanak ki.

110 tonnás acélszerkezet tartja a Radetzky-laktanya műemléki homlokzatát

110 tonnás acélszerkezet tartja a Radetzky-laktanya műemléki homlokzatát

2023-ra születik újjá az évtizedek óta pusztuló, üresen álló egykori laktanyaépület, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként.

Hirdetés