Hirdetés

Elvarázsolt kert a városi rengetegben

Mágikus feltöltődés a Studio Reaktor szauna-paradicsomában, Csehországban.

A Sázava folyó kanyargó medrétől kőhajításnyira, erdővel körülvett kertben épült meg a cseh területen számos intézményt működtető INFINIT Welness megbízásából a különleges kialakítású, misztikus wellness-paradicsom.

 

Studio Reaktor fiatal cseh iroda Senohraby település szállodája mellé tervezett wellness központja a négy őselem megidézésével teremt varázslatos miliőt egy kert hangulatos zugaiban. A varázskertbe a szomszédos szálloda sötét alagsori folyosóin keresztül lehet eljutni, és ez megfelelő kontraszttal vezeti fel az élményt. A folyosók adnak helyet a wellness kiszolgáló helyiségeinek, ahonnan kilépve mellbe vág az álomszerű hangulat. 

A kertben kis természetes tó körül különböző típusú szaunák, hűsölő zónák és egy pihenőszobaként kialakított növényház található. A pihenőben páfrányok lógnak a mennyezeti fénykutakból, a homlokzatot kúszónövények fonják be. Köröskörül egyéb apró építmények és nyugágyakkal felszerelt relaxációs zónák szolgálják a meghitt kikapcsolódást.

A privát használatra szánt szaunák faléc burkolata utal a belső terek témájára. A belső terek játékos kialakítása, változatossága fokozza az élményt, amit a különböző illatok, hőmérséklet és zene ad. A legdekoratívabb a szauna-szeánszokra szolgáló egység díszítése, ahol a közös rituálék zajlanak. A lehűlést csillogó kövekkel dekorált, szabálytalan alakú lapokkal burkolt egység szolgálja, ide került a szaunamester helye is.

A kertet kis ösvények hálózzák be, ahonnan meghitt zugok nyílnak. Az utat a magas fűben és a fenyőfákon elhelyezett lámpások jelölik ki, miközben az építmények falán elhelyezett, a fémből készült világító szimbólumok finoman pulzálva segítik a tájékozódást, és csábítják a szaunákba a vendégeket. A szükséges intim zónákat eltérő szélességű deszkázattal kialakított takarás teremti meg. 

A Senohraby szauna kortárs eszközökkel megformált álomvilága tökéletes helyszínt nyújt a teljes ellazulásra és kikapcsolódásra.

 

TervezőStúdió Reaktor
Építészek: Jakub Heidler, Jan Kačer
Közreműködő építészek: Lenka Komárková, Tomáš Krč, Tereza Komárková
Elkészült: 2021
Hasznos alapterület: 1400 m²
Fotók: BoysPlayNice

 

Forrás: LINKA sajtó

 

Még több és nagyobb képért katt a galériára!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„A világ nem a szófogadó gyerekeké

„A világ nem a szófogadó gyerekeké" - Montessori óvoda Csehországban

A cseh óvodában magas színvonalon valósult meg a Montessori oktatás egyik alapeleme, az úgynevezett előkészített környezet.

Fekete faház, ahol egyetlen formába öntöttek mindent

Fekete faház, ahol egyetlen formába öntöttek mindent

Maszkulin "madáretető-házikó" a cseh Mjölk architektitől.

Harmóniában az univerzummal

Harmóniában az univerzummal

Faház az Óriás-hegységben.

Nincs találat!

Hirdetés