Hirdetés

Jól megfér egymás mellett a magaskultúra és a mainstream. 

A Mit kezdjünk a lerobbant épületekkel? témakörben Prága izgalmas válaszokat kínál: korábban mutattunk nektek egy prágai loft komplexumot, amely eredetileg sörgyári épület volt a város Holešovice negyedében, most pedig a hypeandhyper talált rá egy hasonló gyöngyszemre ugyanebben a negyedben. A Vnitroblock kreatív központ bekerült a város körforgásába, és egy folyamatosan pulzáló központtá alakult.

Úgy tűnik tehát, hogy Prágának sikerül megugrani azt a problémát, amelyet sokszor a régi ipari épületek újrahasznosítása jelent.

Vnitroblock ráadásul nem zárta be magát a magaskultúra ketrecébe, tudatosan nyitott a mainstream felé, így kapott helyet a kiállítótér mellett egy cipőbolt, az underground színház mellett pedig egy trendi kávézó.

Táncterem, mozi és fenntartható, kortárs design termékeket kínáló üzlet is szerepel a Vnitroblock palettáján. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy olyan közegek ütközzenek, amelyek lehet, hogy egyébként nem találkoznának egymással – a tánctérben klasszikus balett, jóga, de street dance óra is működik.

A Vnitroblock esetében nagyon tudatosan alakították ki a belső tereket, és sikerült úgy megőrizni a tágasság érzetet, hogy közben otthonosan érezhetik magukat a betérők. A végeredmény egy befogadó, inspiráló tér – olyan, mintha a párizsi Merci áruház találkozna a pesti Élesztőházzal, de a vásárlás és a fogyasztás mellett itt még táncolni is lehet.

Fotók: Vnitroblock
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Extravagáns otthon lett a barcelonai cementgyárból

Extravagáns otthon lett a barcelonai cementgyárból

Ricardo Bofill spanyol építész saját magának vette meg a La Fábricát.

Az Airbnb már nem bánja, hogy a logója herezacskóra emlékeztet

Az Airbnb már nem bánja, hogy a logója herezacskóra emlékeztet

A marketingesek csettinthetnek: 2014-ben cserélték le, de még most is külön életet él az arculati elem.

Elkészült a lenyűgöző Future Breath fotósorozat folytatása

Elkészült a lenyűgöző Future Breath fotósorozat folytatása

Szabó Viktor „épület-fantáziáira” már korábban is felfigyeltek, de a II. rész még egységesebb, átgondoltabb lett.

Hirdetés