Talán hasonló trendet lovagolhatunk meg, mint 2008 után. Octogon podcast #2.

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

Vannak jó hírek is a koronavírus-járvány közepette: az Atenor például folytatja a kivitelezéseket, annak ellenére is, hogy a beszerzések akadoztak, elvégre sok anyagot Spanyolországból és Olaszországból rendelnek. Mindezt Borbély Zoltán Country Director árulta el, aki még egyéb jó híreket is közölt a cég háza tájáról az Octogon podcastben

Az Atenor egy, a brüsszeli tőzsdén is jegyzett belga cég, amely 2008 óta van jelen Magyarországon. A fejlesztőcég eddigi legnagyobb itteni projektje a közel 130 ezer négyzetméteres Váci Greens irodakomplexum.

Bobély Zoltán elárulta, hogy a koronavírus-járvány közepette is haladnak a munkák, két épület is befejezésközeli állapotban van: az egyikbe május végén/június elején beköltözhetnek a bérlők, a másik ősz végén készül el. Hasonló lépték az Aréna Business Campus is, amelynek az A épülete már elkészült. Vagyis a vírushelyzet ellenére folytatjuk a kivitelezéseket, bár akadtak nehézségeink az anyagbeszállítókkal, mert nagyon sok burkolatot, egyéb anyagot rendelünk Angliából, Spanyolországból, Olaszországból.

Bár a szállítások akadoztak, eddig minden, nálunk dolgozó szakvállalkozó teljesíteni tudta a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Hosszú távon gondolkoznak, és próbálják megtalálni azokat a bérlőket, akik szintén így terveznek – ezért is döntöttek a campus-jellegű projektek megvalósítása mellett. 

A Váci Greens irodakomplexum látványterve

Ezek után felmerül a kérdés, hogy adódik-e valamilyen nem várt lehetőség a válság által? Borbély válság helyett „furcsa helyzetről” beszél, miután ez nem egy pénzügyi válság. „Magyarország és a budapesti irodapiac profitált az előző válságból, mert az itt lévő munkaerő minősége, Budapest vonzereje, az épületek minősége egyértelműen felveszi a versenyt bármelyik nyugat-európai nagyvárossal. Lehet, hogy egy hasonló trendet lovagolhatunk meg ismét.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mi az a homlokzatlízingelés, és mire jó a használt farmer az építészetben?

Mi az a homlokzatlízingelés, és mire jó a használt farmer az építészetben?

Többek közt erről beszélgetett Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének körforgásos gazdasági tanácsadója a B+H építészeivel.

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója az Octogon podcastben.

Jelentősen eltérő reakciókat adott az építőipar

Jelentősen eltérő reakciókat adott az építőipar

Massányi Tibor, a DVM Group ügyvezető partnere vendégeskedett az Octogon podcastben.

Hirdetés