Júliusi designlámpa best of a Be Light!-tól.

A tökéletes belső enteriőr kialakításához elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás, mely nemcsak funkcióját tölti be, de túl is mutat azon, vagyis designelemként is alkalmazható. Mivel a Be Light! folyamatosan szemmel tartja az aktuális lámpatrendeket, ismét készített egy válogatást a hónap legjobbjaival. Íme a júliusi lista, amelyben a minimalizmusé volt a főszerep!

Felhők alatt

Az álomszerű fénnyel hangulatot festő Foscarini Nuèe felhő alakú lámpája egyszerre visszafogottan tökéletes és hivalkodóan teátrális, mégsem vonja el a figyelmet a környezetéről, inkább kiemeli vagy kiegészíti a helység stílusát.

Design: Marc Sadler

Időtlen és nosztalgikus

Az MVV formatervét 1970-ben Spanyolország egyik legjelentősebb építésze, Manuel Valls Vergés álmodta meg. A Marset pedig frissítette az MVV nyolcszög vázra szerelt fedőlapokból álló desingját és azon túl, hogy az eredetileg vasból készült belső szerkezetet polikarbonátra cserélték, a lámpa dupla borítást is kapott: a külseje vékony cseresznyefából készült, míg a belső oldalakra fehér színű borítás került a fényminőség javítása érdekében. A lámpatest designja egyszerre nosztalgikus és időtlen.

Design: Manuel Valls Vergés

Simplicity

A Delta Light először 2003-ban vezette be a piacra a Connect sorozatát, mely két egymással szembefordított fluoreszcens csövön alapult, és arra volt hivatott, hogy fényt derítsen két derékszögű felület találkozásánál, így megvilágítva számos építészeti remekművet. Most pedig a Connect sorozatot a The Lighting Bible 14. miniatürizálta, illetve ezúttal a régi fénycsöves megoldás helyett led-lámpatestként született újjá.

Design: Delta Light

BE LIGHT! honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így építsd ki utólag a világítás-szabályozást

Így építsd ki utólag a világítás-szabályozást

Mi tegyünk, ha minden rendben az irodával, csak az építéskor semmilyen intelligenciát nem telepítettek az épületbe?

Nehéz lesz egyszerűbb, jobban variálható világítást tervezni

Nehéz lesz egyszerűbb, jobban variálható világítást tervezni

Arról nem is beszélve, hogy a kaptár-formájú LED-ek mutatósak, és könnyen kezelhetőek.

Otthonaink megvilágítása

Otthonaink megvilágítása

Egy videóban minden, amit a LED világításról tudni akartál.

Hirdetés