Az egészségügyi magánintézmény világításáról a BE LIGHT! gondoskodott.

A MIND Klinika egy magánberuházásban megvalósult egészségügyi központ, amely a neurológia, az onkológia és a gasztorenterológia határterületein korábban ismeretlen eredetűnek tartott kórképek gyógyításának és kutatásának a műhelye. A páciensek számára a legmodernebb és legnyugodtabb körülmények között biztosítják a vizsgálatokat és a kezeléseket. A budapesti Lövőház utcában, egy műemlék épület belső átalakításával megvalósított létesítmény világítását a BE LIGHT! tervezte és szállította.

 

 

A magánklinikán csúcstechnológiás MR készülékkel diagnosztizálják a pácienseket. Az intézménynek eddig két üteme valósult meg: az első lépésben a konzultációs szobák és a betegfelvételi terület, ambulancia kialakítására került sor; majd pedig egy MR vizsgáló, gyógyszerészeti laboratórium és infúziós kezelésekhez szükséges szoba is helyet kapott az épületben. A BE LIGHT! csapata az első ütem tervezésétől kezdve segítette a belsőépítészettel megbízott Lenzsér és társa Kft. munkáját. A projekt kiemelkedő színvonalát tükrözi, hogy a kötött, egészségügyi funkció ellenére is pontosan megterveztek minden egyes szegletet, ami nemcsak az építészet megvalósításán, hanem a világításon is visszatükröződik – a funkción túlmutatóan a design is megkívánta a kiemelkedő minőségű lámpatesteket.

 

 

Az egészségügyi intézményben a betegek gyógyulásához szükséges legnyugalmasabb helyet alakították ki, a legkorszerűbb, nyugat-európai színvonalon. Ez már rögtön a váróteremben érezhető, ami sokkal inkább emlékeztet egy szálloda lobbyjára, mint egy hagyományos orvosi váróra. A világítástechnika tervezése során kiemelten fontos volt a kellemes légkör megteremtése mellett a design is. A 3,5 méter átmérőjű, kör alakú, valamint a falba süllyesztett, szinte teljesen perem nélküli lámpatestek beszerelése ugyan kihívást jelentett, de a végeredmény rendkívül esztétikus lett. 

Timár Henrietta

Timár Henrietta, a BE LIGHT! architekturális csoportvezetője szerint bár nem volt szükség speciális világításra, mivel az egyedi világítótesteket az orvosi eszközök tartalmazzák, arra azonban kiemelt hangsúlyt fektettek, hogy a legmagasabb minőségű lámpatestek kerüljenek beépítésre.

„Különösebb nehézséget nem rejtett a projekt megvalósítása, köszönhetően a megrendelővel és az építész csapattal való példaértékű együttműködésnek. A beruházó a koncepció és a kiviteli terv elfogadása után nem kért módosítást, így pontosan a tervek szerint, a lehető leghatékonyabb módon valósulhatott meg ez a fantasztikus funkciójú épület.”

 

A létesítmény második ütemének kialakítása összhangban áll az első ütemével, ezzel együtt a lámpatestek is, aminek köszönhetően a komplexum harmonikus egységet alkot. Várhatóan a következő lépésben újabb egységek kerülnek kialakításra a MIND Klinikán. Ortopéd sebészet műtőkkel, újabb diagnosztikai és terápiás egységek teszik komplexszé a beruházást.

 

 

 

Belsőépítészet: Lenzsér és társa Kft.
Világítástechnika: BE LIGHT!

 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Designlámpa guide, best of április.

Lámpatestek különleges anyagokból

Lámpatestek különleges anyagokból

Napjainkban egyre erősebb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de valóban minőségi anyagokból készülő termékekre.

Acélrács és medúzaraj a designlámpákon

Acélrács és medúzaraj a designlámpákon

Márciusi designlámpa guide a Be Light!-tól.

Hirdetés