Hirdetés

Októberben Light Up Your Mind! címmel rendezett szakmai estet a BE LIGHT! A kezdeményezés célja, hogy szakmai platformot biztosíthassanak az építőipar szereplőinek, ahol megismerhetik hol tart ma az épületvillamosság, illetve a világítástechnika nemzetközi szinten. A Stopper hajón megtartott esemény egyben az osztrák ZUMTOBEL világitástechnikai gyártó roadshowjának magyarországi állomása is volt.
 

Az est folyamán nem csak érdekes előadásokat hallhatott a mintegy 120 fő résztvevő, de a látványos helyszíni installációkat is megtekinthették, amelyet a Zumtobel Group vonultatott fel.  Előadásukban különös figyelmet fordítottak az ipari, irodai, oktatási, kereskedelmi, múzeumi, kültéri és sportvilágítási lámpatestekre.
 


Kovács Péter, Jezsoviczki Péter és Góra Pál prezentációjában beszélt a belső terek megvilágításánál megjelenő aktuális trendekről, főként tervezői szempontból megközelítve. A résztvevők sok érdekességet tudhattak meg a fény cirkadián ritmusra gyakorolt hatásáról, az új világítási szabvány lehetséges buktatóiról, valamint az akusztika és a lámpatestek kapcsolatáról is. Emellett sorra vették a jövőbiztos világítástechnikai megoldásokat, melyekhez kulcsfontosságú a rendszerek flexibilitása, illetve a fenntarthatóság. Az előadások után, a standoknál a Zumtobel kollégái tartottak tárlatvezetést.
 


A folytatásban Kuzma Attila (Lumentron) és Schreiner Barnabás (Firetron) tartott előadást Mindentudó rendszerek egy kézből címmel. A prezentáció egy olyan grafikus interfészbe integrált rendszert mutatott be, amely magába foglalja a biztonsági világítás, tűzjelző rendszer, illetve a hő- és füstelvezető rendszereket. Ez egyedülálló megoldás a piacon, mely könnyebbséget jelent mind a tervezők, mind a kivitelezők számára.

Az eseményt a LumoConcept, Jánosi András és Bugár Edina által prezentált Az ötödik elem című előadása zárta, ami az egyedi gyártású lámpatestekkel és fényinstallációkkal foglalkozott, és rámutatott arra, miért is olyan fontos a ’wow-faktor’ az enteriőrben, mivel képes hozzájárulni az egyedi gyártás az építészethez. 
 

A mostani esemény immáron a BE LIGHT! második szakmai estje volt 2023-ban. Májusban az MVM DOME-ban ismerkedhettek meg a érdeklődők azzal, miért is fontos az intelligencia az épületekben, milyenek a Poszt-Covid munkahelyek, illetve Skardelli György (KÖZTI) előadásában, majd bejárás keretében megismerkedhettek az MVM DOME-mal.

 

BE LIGHT! Web | Facebook Instagram | Linkedin


További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Világító szappanbuborék és teátrális hatás

Designlámpa guide, best of április.

Lámpatestek különleges anyagokból

Lámpatestek különleges anyagokból

Napjainkban egyre erősebb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de valóban minőségi anyagokból készülő termékekre.

Acélrács és medúzaraj a designlámpákon

Acélrács és medúzaraj a designlámpákon

Márciusi designlámpa guide a Be Light!-tól.

Hirdetés