Egy állólámpára nem csupán praktikus okokból lehet szükségünk, hiszen egy jól megválasztott darab egészen új karaktert adhat az egész szobának. A kedvenceink a szemetgyönyörködtetően minimalista must-have verziók, melyek a tervezői kreativitás és leleményesség révén igazi ikonikus darabok. A Be light! válogatását közöljük.


IZGALMAS MINIMALIZMUS


A Foscarini Tobia állólámpája izgalmas színfoltja lehet minden szobának! Ferruccio Laviani olasz építész és tervező alkotása remek példa arra, hogy az egyszerűségnek milyen erős karaktere lehet: karcsú, kompakt és hordozható kialakításának köszönhetően könnyedén áthelyezhető.

Design by Ferruccio Laviani
 

 

EGY LÁMPA PARADOXONA


Az ikonikus Mantis BS1 színtiszta elegancia egy csipet költőiséggel. A lámpát Bernard Schottlander tervezte 1951-ben, a DCW éditions pedig napjainkban újraalkotta. Az eredeti formatervet Alexander Calder képzőművész zseniális munkája inspirálta, így született meg a légiesen könnyed Mantis, mely az egyensúly és az egyensúlytalanság, illetve a szimmetria-aszimmetria határait feszegeti.

Design by Bernard Schottlander
 

 

SZOFISZTIKÁLT VONALAK


Az Alicanto egy modern állólámpa, mely innovatív designjával, első látásra szinte meghazudtolja a fizikai törvényeket. A szembetűnő méretei mellett rendkívül szofisztikált vonalaival könnyedén képes alkalmazkodni akár modern-, akár vintage enteriőrökhöz is.

Design by Francesco Librizzi
 

 

Be Light! | Web | Facebook | Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Összegyűjtötték az ország településeinek arculati kézikönyveit

Összegyűjtötték az ország településeinek arculati kézikönyveit

Új honlap gyűjti egybe az ország összes Településképi Arculati Kézikönyvét és Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvét.

A relaxációt költséghatékonyan segítő módszerért járt a fődíj

A relaxációt költséghatékonyan segítő módszerért járt a fődíj

Fenntarthatóbb és költséghatékonyabb fürdőszobai környezetet teremthet a MOME-s hallgató nemzetközi díjas terve.

Újragyártották Walter Gropius lámpáját

Újragyártották Walter Gropius lámpáját

A Midgard cég a Bauhaus centenáriuma alkalmából elékszítette a TYP113-at.

Hirdetés