Hirdetés

Lapok és lépések között a művészet.

Megjelent a Városi Dekor Füzet a Deák17 Galéria és a Budapest Brand gondozásában, gyermeknap alkalmából. A Füzettel a családok játékos formában fedezhetik fel Budapest belvárosának klasszikus és modern épület- és homlokzatdíszítési értékeit és technikáit.

A füzetben sokszínű képi anyag található, sőt az egyik feladványhoz kapcsolódóan még egy kivágható, hajtogatható melléklet is rejtőzik. A kiadvány teljesen díjmentesen, elérhető módon közvetíti a művészetet a családok és gyermekek felé. 

A kötet összesen öt sétaútvonalat foglal magában, melyek térkép formájában is megjelennek a kiadványban. A rövid túrák végigkalauzolják az olvasót a város épületeinek homlokzatdíszein szinte szabadtéri galériává varázsolva ezzel az utcákat.

Három séta Pesten, kettő pedig Budán mutatja be többek között a dombormű, a mozaik, a street art, és az urban art fogalmát gyermeknyelven. A rövid túrákhoz különböző játékos feladatok, rejtvények és foglalkozások is kapcsolódnak, így egyetlen füzet öt komplett programlehetőséget biztosít.

A Városi Dekor Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában, illetve letölthető a Galéria honlapjáról is. Családonként maximum 2 példány igényelhető a kiadványból. 

A Városi Füzet sorozat korábbi kiadványai: a Városi Titkos Füzet, amellyel a családok játékos formában fedezhetik fel a Belváros érdekességeit; a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeit és azok rejtélyeit mutatja be. A sorozat harmadik kötete a 2019-ben kiadott Városi Sport Füzet pedig a Budapesten belüli sportolási lehetőségekkel és szabadidős tevékenységekkel foglalkozik. A korábbi kiadványok is elérhetők, kérhetők még a Galériában.

Korosztály: Ajánlott 8-10 éves kortól.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A szociális lakáspolitika kegyelemdöfése

A szociális lakáspolitika kegyelemdöfése

Egy kedd esti törvényjavaslat lehetővé tenné az önkormányzati bérlakások felvásárlását az értékük 30 százalékáért.

A budapesti vertikális farm a jövő agroépülete

A budapesti vertikális farm a jövő agroépülete

Mesterséges fényviszonyok, szabályozott hőmérséklet, LED-világítás.

Psota Irén emlékpark a Szigony utcában

Psota Irén emlékpark a Szigony utcában

Zöld közösségi térrel, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel és egy emléktárggyal bővül Józsefváros a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében.

Hirdetés